Politică…făra delicateţe

Posted: februarie 15, 2012 in Scrierile mele

V-am spus ca Antonescu-i dus şi mulţi nu m-au crezut, probabil mă veţi crede acum când sa uitat la Boc în şezut. Doar pana acolo-i ajunge. Poate dorea să vadă prin gaura… cheii, scaunul de preşedinte…poate cel de la poştă.
*
Primarul Clujului a scris o scrisoare deschisă, nu era lipită şi-a putut fi citită. Se adresa clujenilor carora le crerea un fel de iertare că n-a şi-a putut duce la bun sfarsit toate proiectele cum ar fi vrut. Eu îl cred pe cuvânt. Nici nu vreau să mă gândesc câţi bani se adunau din mită.
*
Am auzit-o filozofând pe Lavinia Sandru după o baie pe cap cu şampon de ăla la care se face reclamă pentru întârzierea căderii părului. Era vorba de inundaţiile iminente si se întreba, de parcă nu ştia unde-s pădurile nostre. A calculat ea, ceva cu infiniţi mici, din care a rezultat că dacă o picatură din cer cade pe-un copac, îi trebuie douzeci şi cinci de minute s-ajungă pe pământ, nici mai mult nici mai puţin. Ce să-ntelegem că în cazul ăsta pomul e un fel şampon pentru păr, ce întârzie, nu mult, cu douzeci şi cinci de minute inundaţia. E tare traseista, o caut pe centură s-o rog să nu mai de-a din gură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s