Aşa ar fi drept

Posted: aprilie 3, 2012 in Scrierile mele

Tot mai des aud pe post un cuvant ce mă enervează şi acel cuvânt este “gestionează”. Ce mă intrigă cel mai tare e că pe cine auzi pe post, are sau n-are rost, foloseşte mai nou acest cuvant ce mă enervează, ei “gestionează”. Până şi guvernul gestionează, zic ei, bine, orice situaţie actuală şi alte evenimente tratate ca nişte accidente, că ei n-au nici-o vină, muncesc fără hodină pentru a ne scoate basmale curate dintr-o situaţie de criză, şi ne mai trântesc cate-o acciză.

Dacă mă gândesc mai bine cuvântul “gestioanează”  se bazează mai de grabă pe legea pentru gestionari cu condiţionari de acces la gestiune, cu o garanţie. Li se opreşte din leafă, în rate, o sumă de bani, ca patronii, în caz de furt şi neglijenţă să acopere gaura din gestiune ca o sancţiune. La parlament e altfel. Când puterea pune de-un furtişag, opoziţia care se simte şi ea furată de-un câstig, cât de mic, măcar un covrig, că trece mandatul şi au pierdut aranjamentul stabilit la alegeri cu clienul ce i-a sponsorizat, pune de-o motiune, mai mult să se afle-n treabă, c-ar da bine pentru naţiune dar cu mult amuzament pentru putere care n-o votează şi îi sfidează.

Păi daca ei gestionează e clar că-s gestionari motiv ca să revin. Nu ma enervează cuvantul “gestionează”.

Rog să se aplice legea pentru gestionari şi toţi cei ce vin la putere să depuna ca garantie un gaj, averea lor, care cum se vede din declaraţii creşte în fiecare mandat, când sunt acolo sus, în timp ce-acelor ce muncesc, descreşte. Că au pe mâini o gestiune în primire de la naţiune şi nu-s puşi acolo să-şi bage mâna până la cot în bugetul nostru, să-şi umple buzunarele prin rotaţie la guvernare fără să dea explicatie patronului, adică nouă poporului ce i-am investit să aibe grijă de ce-am agonisit.

In atare situaţie aş fi curios, câţi ar mai alerga dup-un ciolan de ros la putere. Aş vrea să văz,… mai vrei calule ovăz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s