Pe scurt…toate-s furt

Posted: aprilie 22, 2012 in Scrierile mele

Azi dimineaţă, la baie, îl săpuneam pe cel ce-l vedeam în oglindă cu gândul să-l rad pe faţă. In timp ce-l rădeam liniştit, mi-a venit o idee zbanghie, să pun o-trebare „oglindă oglinjoară, cine-i cel mai mare hoţ din ţară?”, Intrebarea pusă cu răceală, a aburit-o, bagadu-l in ceaţă pe cel ce-l rădeam pe faţă, nu pentru mult timp, cât s-a deazaburit. Intunecat la faţă, omul cu săpun de ras pe faţă mi-a raspuns printr-un cuvânt „statul”.

Pe cel din oglindă îl cunosc de undeva. Are 66 ani şi vechime-n câmpul muncii, 62 ani, 7 luni şi 22 zilei. A contribuit de când a fost mic şi-acum a fost furat de stat şi deşi a reclamat la timp, bani n-a luat, răspuns n-a primit. Statul aşteaptă să fie dat în judecată. Stie el ceva şi uite-aşa se bucură, el statul, a câta oară, de munca lui.

Pensiile militare s-au calculat şi reajustat retroactiv. CAS la pensionari s-a luat. Pentru ei un caz banal, nu e primul neconstituţional. Nu se dau înapoi banii. Ce e luat de stat, e bun luat, ce luăm noi trebuie să dăm înapoi. Justiţia va avea mai multă treabă şi iar vor veni bani la stat dar nu cât vor avea de dat. După cum văd că-şi face Justiţia treaba, va fi boală lungă. O s-avem mult de-aşteptat.

In sistemul bugetar continuă reducerile. La şapte plecaţi se poate angaja unul. Vă daţi seama, dacă plecau numai şase, guvernul nu se mai putea lăuda cu creearea de noi locuri de muncă.

Deşi suntem în criză, toate partidele-s băgate-n priză. Vor neapărat puterea sau măcar un loc călduţ, într-un jilţ finuţ, cu laptop în faţă, cartele de votat, maşini de plimbat, de preferinţă noi, salariu de la stat, e drept, nu e prea mare si reclamat că-i fărâmă la cât chiulesc şi se spetesc, fonduri forfetare, şi largi portiţe să le-ajungă pentru fiţe. Mai au şi drept la angajaţi, bine plătiţi, să-i consilieze cum să voteze, să-şi plăteasca cumnaţii care i-au votat şi nepoţii, tonţii ce-au cazut la BAC si alte rude paparude că doar nu le dau toţi banii, parţial sau deloc, că nu muncesc de se spetesc pentru naţiune si de-ar fi să fie, ar fi o mare minune. Deşi e criză, sunt băgaţi în priză. Să nu vă fie cu bănat dar mai e de furat şi dacă se vor simţi la strâmtoare vor pune o taxă mai mare peste taxele anterioare. Aşa ne “preţuisc” ei, toţi, şi din păcate, cred c-o merităm.

Comentarii
  1. gheorghe i spune:

    Ai uitat ca si daca sant in inchisoare primesc retributie (cazul Boldea ) ?

  2. Gigi Boros spune:

    BaAroane,imi pare rau sa te dezamagesc,dar trebuie sa-ti comunic oficial,ca nu ai baza legala si nici dovezi sa acuzi statul de furt.Asa ca hai sa-i dam pe toti in judecata(persoane fizice)si sa vedem ce iese.Prima ocazie sa-i dam in…..judecata este la urmatoarele alegeri.Daca romanii ar fi destepti,i-ar lasa sa se voteze intre ei sa vedem ce ieise.Adica ma gandescsa bagam toti buletinele de vot in urne fara stampile pe ele.Poate iese ceva.Hai noroc si ce-a zis Gheorghe

    • aronpetru spune:

      Cum iti explici procesele cu statul ale pensionarilor pentru CAS? In ceea ce priveste alegerile, ai dreptate, dar nu suntem destepti si ne meritam soarta. In „Revolutia” a pornit de la un ungur, Piata Universitatii s-a reactivat pentru Arafat. Pentru ce roman s-ar putea reactiava ceva?

  3. TZE spune:

    Nicuşorule ,fratele meu, trebuie să ştii că eu unul nu sufăr de hernie şi încă nu sunt chiar un neputiincios; asta aşa, doar pentru a defini noţiunea de boşorog.
    Eu am votat si voi vota, nu doar pentru ca am dreptul.
    Nu datorită paticipării mele la vot s-a ajuns cu ROMÂNIA la stadiul ăsta;
    aş putea afirma că absenţa tinerilor de la votare în perioada „89 până în prezent,a contat la „însuşirea” rezultatului votului în favoarea HOŢILOR „cultivaţi şi educaţi”
    încă din perioada bolşevică; bolşevicii fiind părinţii tuturor HOŢILOR socialişti sau comunişti !
    Apoi să fiu iertat ,tocmai noi cei ce mai avem mintea
    la purtător, trebuie să ne ajutăm fii să înţeleagă ce viitor să urmeze, nu numai prin această formă rarisimă de manifestare(„VOTUL”) a aşa-zisei democraţii participative; dar
    despre ce democraţie vorbim într-o ţară a HOŢILOR?
    Educaţia tinerilor Între 18 şi 25 ani este puternic influienţată
    de nenumăraţii „HOŢI” existenţi în ŞCOALĂ,MEDIA şi cam prin
    totă societatea întreprizătorilor autohtoni sau străini.
    Doar Familia şi oarecum Biserica mai pot oferi modele
    pentru un viitor luminos,în slujba OMULUI !
    Mai cu seamă acum, trebuie să ne arătăm valoarea
    gândirii noastre despre ce vrem şi cum dorim să fie
    viitorul copiilor şi nepoţilor noştri ! Noi trebuie să dăm
    tonul schimbării continuie, din noi şi de lângă noi !
    De câte ori să ne lăsăm fraieriţi de HOŢII din SISTEM?
    După un simplu exerciţiu de imaginaţie ,cum că vom participa la vot în procent de 100%,vom putea abia atunci , să determinăm căt de divizată este societatea românescă,
    şi ce şanse mai avem la acel viitor luminos pentru neamul românesc Deci…………………………………………….
    Pentru mine participarea la vot este nu numai un drept
    ci şi o obligaţie; eu nu doresc ca acel viitor să fie
    rezultatul numai acelor cărora le aparţine ,TINERETULUI, mai putin sau mai mult decât
    credem; şi mie îmi aparţine acel viitor fie el şi de 4ani!. Ce ar fi ca ţărişoara asta să nu mai aibă vârstnicii inţelepţi(educaţi,instruiţi) de care are atâta nevoie !?
    Culmea este că în locul acestor boşorogi vor merge la vot toţi ţiganii, needucaţi, în marea lor majoritate !Stii de ce!
    Ăştia să-mi hotărască VIITORUL ?????
    Nici măcar pentru următorii 4 ani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Principiul meu de conduită de vreo 20 de ani încoace, în legatură cu votarea
    este de inspiraţie naturistă : o plantă dăunătoare care
    este lăsată să prindă rădăcini puternice,cu greu mai
    poate fi smulsă,stârpită. Aşa că, de fiecare dată raportandu-ma la principiu ,am votat
    schimbarea ; e drept ca nu am nimerit-o,dar cine poate
    şti sau prezice cum este mai bine şi mai bun?
    Deocamdată asta-i hotărârea mea: votez schimbarea….în mod radical !Apoi, voi cugeta asupra rezultatului.
    Sănătate şi virtute ! Hai la VOTARE !
    Nu lăsa pe alţii să-ţi hotărască micşorarea ,recalcularea,revizuirea pensiei în viitorii 4 ani, iar tu să te ‘ odihneşti’ prin judecătorii !
    Ăsta a fost răspunsul meu la mail-ul lui Nicu şi sper că are legătură şi cu alte variante
    de abordare a votărilor din acest an , afişate aici dar şi cu indecizia ta.
    Să fiu iertat că n-am putut fi mai concis !Aşa-s unii moldoveni !……………….mari la sfat.

    • aronpetru spune:

      Tze.
      Eu merg la vot. Reproduc mai jos
      Din spusele Prof. Acad. Dinu C. Giurescu
      Romani!
      Mergeti la vot in numar mare, pentru ca : la o prezenta a romanilor de peste 60-65% UDMR-ul ( care din 22 de ani a guvernat 13,7 ani – cel mai mult ) nu mai intra in parlament si nu mai poate santaja partidele cu care se va alia, in cazul unei prezente mici. Poate ne trezim o data pentru totdeauna si le dam o lectie….. !

  4. suarez spune:

    Aroane,trebuie sa recunosti ca in programa de pregatire socio-profesionala a noastra a lipsit disciplina FURT.”Recunoaste-ti carentele si nu te mai lamenta. De ce nu ai prevazut timp si pentru …..?”.Impacate cu ideeia ca pe viitor sub monitorizarea „Agenturilor straine”poate va fi mai bine.

Lasă un comentariu