Cu ochii pe sticlă-2

Posted: mai 2, 2012 in Scrierile mele

N-am putut să m-abţin si am contactat o durere de cap, aseară, uitandu-mă pe „sticlă”. Eram curios şi curiozitatea asta se tratează cu antinevralgice, algocalmine poate chiar şi cu aspirine, medicamente fără efectul scontat de la anul de graţie ’89, încoace. L-am văzut întâi pe Ponta şi pe Crin, cum se gratulau reciproc, de aşa noroc, un fel de eu mi-am văzut caii-n căruţă, e cazul să faceţi ceva şi pentru Crin, cu aduceri aminte c-ar fi cazul, cât mai curând să ajungă preşedinte. S-au citit miniştrii propuşi şi agreaţi de Ponta. Vezi Doamne, el ar fi avut decizia finală. Mă-ndoiesc. Nu dau decât un exemplu: felix şi-a impus ministru la agricultura, ca să vezi ce tevatura, are probleme felix cu agricultura, singurul ministru care n-a fost ţinut, de Ponta, ca fiind secret. Este suficient un exemplu, ca şi o bâtă pentru spart un car de oale. Are cam mulţi şefi Ponta şi vreau să-i amintesc că EU, cetăţeanul român, sunt singurul lui şef şi numai MIE trebuie să-mi dea raportul, că am dreptul să ştiu ce gândeşte pentru mine ca să-mi fie bine.
Au mai dat din ei câte ceva dintr-un program cu priorităţi plecând de la prioritatea „zero” n-o mai amintesc că mi-e teama că va fi chiar „zero” nu de alta dar am dat pe TV1 unde madam Pippidi, care mi-a umplut ecranul ca abia-ncăpea şoferul de la PSD, nu de la ONT, vorba cântecului, că şi vorba lor a fost cu cântec. Pippidi: ai dat jos guvernul pe trei puncte,…ele devin obligatorii să le execuţi. Soferul: motivele unei moţiuni de cenzură, conform Constituţiei, nu sunt obligatorii. Spuneţi voi în ce ţară trăim. Mai credeţi ce-a spus Ponta: deciziile se iau la Palatul Victoria. N-avem constituţie? Toţi se plâng că nu e bună dar, nimeni nu vrea s-o schimbe. Lor le convine. Au pe ce da vina.
Că vor face câte ceva din ce şi-au propus, mă refer la banii de dat la ugetari si pensionari, se prea poate. Vor da cu o mână şi vor lua cu amândouă. Amintiţi-vă de propunerea celor din PSD referitoare la impozitarea progresivă. Pentru ei toţi ce vor avea un venit de peste zece milioane lei vechi, nu mia ţin minte cine-a spus-o, sunt bogaţi şi trebuie impozitaţi mai mult.
Am căutat un film şi am dat peste unul cu judecători, un SF cu Stalone, judecator mortal, la propriu şi mi-am adus aminte de justiţia de la noi. Să văd pe unde scoate cămaşa Ponta cu procesele lui felix, Nastase cel cu „patru case” , Miky-Spaga si cine-or mai fi. Imi sună şi-acum în urechi, o aia care-a zis „ciocul mic, acum noi suntem la putere”.

Comentarii
  1. E.Daisa spune:

    Iti propun sa nu fi pesimist tot timpul.Am trecut noi prin altele mai grele asa ca vom trece si prin ce ni se promite.Nu uita ca vin alegerile.Cineva spunea ca alegerile sunt ca betia:a doua zi te trezesti cu dureri de cap.Iti doresc o saptamana linistita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s