De ce numai 8% ?

Posted: mai 22, 2012 in Scrierile mele

Am aflat de ce Mult Prea Cinstitul Ponta nu reîntregeşte salariile bugetarilor, decât cu particica, 8%, care nu va însemna aproape nimica. Am înţeles şi de ce nu restituie, decât în multe rate, CASS luat de la pensionari. Dă, astfel, posibilitatea lui Năstase şi Socaciu, acest om plin de iniţiative năstruşnice, la o nouă iniţiativă legislativă. Vor să modifice legea privind acordarea tichetelor cadou şi să se prevadă ca toti salariaţii să primească tichete, anual, pentru a-şi cumpara carţi în valoare de 100 euro. Apare o contradicţie în declaraţia lor care a sunat aşa: „Fiecare cetăţean trebuie să beneficieze de acces neîngrădit la cultura scrisă şi trebuie să oferim fiecăruia posibilitatea de a cunoaşte nemijlocit scrierile care îi sunt necesare profesiei sau nevoilor proprii de informare”. Ce nemernici? Ne-au îngrădit până şi accesul la cultura scrisă şi noi habar n-aveam, bine că ne-aţi deschis capul domnilor Năstase şi Socaciu. Ce-mi pare rău este că nu-mi dau seama dacă această binefacere va fi numai pentru salariaţii bugetari sau şi particulari sau pentru fiecare cetăţean. Deocamndată propunerea a trecut de senat. Problema de mine ridicată se va rezolva, poate, cu deputaţii.
Au constatat ei că românii sunt bolnavi dupa carte şi s-au gândit să-i facă bine eliberând o reţetă cu cărţi compensate. In mod normal va apărea şi o listă, ca la medicamente, fireşte cu cărţi scrise-n româneşte, de politicieni în primul rand că doar nu din acelea cu crime sau cu vampiri, ameţitoare, comparabile cu alcoolul interzis de tichetul de masă. Ce se va-ntâmpla:
– se va inviora economia, producţia de carte va sporii, vom avea noi locuri de muncă-n tipografii;
– colectarea TVA de către stat se va îmbunătăţii din banii pe care nu i-a dat, normal că TVA-ul va fi din start colectat;
– se vor goli librăriile de cărti care nu sunt vandabile, deci nu se citesc si se vor umple anticariatele, asistând la o recirculare de carte;
– comerţul stradal va avea o nouă tijghea, cu cartea care nu se vindea;
– se vor salva parte din pădurile României prin recilarea hârtiei.
Dacă tot se va promulga această lege, propun ca prima carte compensată să fie Constituţia, care dă dureri de cap la mulţi, mai ales la parlamentari şi în mod special, Mult Prea Cinstitului Ponta. Cartea să fie însoţită de un dictionar cu explicaţii, român-român, să priceapă şi ei cum stă treaba.

Comentarii
  1. Gigi Boros spune:

    Mai ales basescu ar trebui sa priceapa ca constitutia nu e nici pe departe Levantul lui Cartarescu(l-o fi terminat de citit,sau nu a avt timp din cauza scutului rachetist)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s