Feriţi-vă de măgăruş !

Posted: mai 27, 2012 in Scrierile mele

Era pe vremea lui nea, şi din când în când, mai treceam şi pe-acasă, la părinţi, în vizită. Incă de la poartă auzeam radioul emiţând printre “sughiţuri”, dat pe Europa Liberă. Răposatul taică-meu, nu auzea prea bine şi-l dădea mai tare, prea tare şi de ce să n-o spun, mă temeam de “ciripitori”. Pe vreme-aceia, el il numea pe nea: căpuşa. După zece ani sub Iliescu a început să-l regrete pe Ceauşescu.
Asatăzi, dacă privesc la imaginea alăturată, văd un Ponta cu privirea spre Palatul Victoria şi un Crin, care încă-şi roade unghiile, de ciudă, că nu s-a eliberat fotoliul de la Cotroceni. Trezit, de campanie, din somnu-i lin, aruncă venin, jos Băsescu, la gunoi cu PDL. N-am nimic cu sloganul ăsta, dar cu cât îl spune mai des cu atât încep să mă-ndoiesc că ar vrea ceva mai bun, pentru noi, aş vrea să spun. Românul, din fire e milos şi dacă-l întrebi cu cine ţine-ntr-o competiţie, să-i zicem sportivă, şi nu are un preferat, ţine cu cel mai slab. Să arunci numai cu astfel de lozinci, nu mi se pare productiv şi vreau să-i amintesc lui crin, cel mai dur atac este când tac şi nu-mi bag în seamă adversarul. Cea mai bună replică este indiferenţa, important este ce vreau eu să fac şi ce transmit lumii, să-i plac.Abia atunci vot uita de Băsescu şi PDL. Incrâncenarea lui şi mai ales oful după fotoliul ce-l vrea vacant îl face să dea în gropi. Iată ce ne-a spus la o lansare de candidaţi, recent: Nu vă lăsaţi păcăliţi de oameni care vă amăgesc de ani şi ani de zile, de aproape 15 ani…Ai dreptate, în aceşti 15 ani, aproape toti ati fost la putere, toţi ne-aţi amăgit şi acum ai vrea, nu mai tu cu ponta să ne-amăgeşti?… şi spuneţi-le tuturor concitadinilor dumneavoastră un lucru pe care noi îl ştim dar pe care poate ei îl uită…Ce crezi c-au uitat? C-aţi fost şi voi la putere? Nu trebuia să le-aminteşti că ştiu. Că voi n-ati furat? E grav dacă uit. Cum poţi să uit hoţia protejatului lui Iliescu că-mi aduc aminte cum i-a zis lui Geoana, când era pe cai mari, l-a numit prostanacul şi nu m-ar mira să-scape despre ponta, pontanacu, acum când e aproape să-l scape de pârnae pe supranumitul patru case… fiecare vot dat pentru primarul în funcţie e un vot dat pentru Băsescu, pentru Boc, pentru Udrea, este un vot dat pentru continuarea minciunii, a hoţiei şi a dispreţului…Vrei să spui ca voi mintiti mai frumos? Ne croşetaţi, una pe faţă, două pe dos. Unde sunt primarii vostri, tot pentru Băsescu votează?… trebuie dat un vot care să şteargă PDL de pe harta politică a României…Romanul are-o vorbă: cine sapă groapa altuia, după ce că face muncă voluntară mai si cade-n ea. Tare mă tem că după ce se vor instala confortabil, la putere, după cum le iese din prognoză, poate meteo, şi după cum se mişcă cinstitul vostru Guvern, o să începem ca taică-meu, D-zeu să-l ierte, să regretăm hăhăiala lui Băsescu. La vot ar trebui să le dăm o lecţie şi de la mine aveţi un sfat: feriţi-vă de măgăruş !

Comentarii
 1. TZE spune:

  Toţi ,da TOŢI sunt descendenţi direcţi , sau infestaţi genetic, ai bolşevismului -menşevic,
  îndoctrinaţi cu ura strămoşească a marilor neamuri ce ne înconjoară de veacuri, cu gândul peren
  de a ne jecmăni fară milă ,oriunde şi oricând;nicicând nu se vor preocupa de adevăratele nevoi ale „prostimii cu drept de vot”;în preajma oricăror alegeri însă, vor apela la minciună şi dispreţ faţa de aşa – zişii adversari politici ,care de fapt suntem noi ,ALEGĂTORII periodici.
  Doamne fă o groapa mare să încapă TOŢI de-odată şi nu le ierta cel puţin hoţiile din ultimii
  20 de ani !AMIN ! De ! rugăminte de ateu credincios.
  Aroane te rog nu le mai da poveţe ,nu le mai deschide ochii,lasă-i să-şi sape groapa, şi să şi cadă în ea!;să-si primească osânda pentru cel puţin 4 ani !Vei fi având ceva regrete,dar ştiu că
  deja ţi-or trecut.
  Despre măgăruş,un măgar mai mic ,aş putea spune că are şi câteva calităţi notabile(manâncă şi bea puţin dar munceşte mult,rezistă la intemperii şi arşiţă,iubăreţ rarisim printre necuvântătoare şi câte şi mai câte poveşti, chiar biblice),iar unele neamuri pregătesc bucate delicioase din cărniţa lui,zic ei.Eu zic că ar fi fost mai potrivit să-i personifici cu „calul troian”.

  • aronpetru spune:

   Cand ne vom destepta oare? Daca te uit pe net, tot mai multi internauti sunt ipotriva acestui prea cinstit guvern. Cui sa te plangi si in cine sa mai ai incredere.

 2. Romanasii spune:

  E foarte bine ca-i criticam, sa nu li se urce la cap. Dar sa nu facem prea devreme comparatie cu dezastrul facut de gasca Basescu-PDL-UDMR. Ar fi bine sa le dam o lectie lui Basescu-PDL-UDMR si sa-i trimitem in opozitie vreo 22 de ani. Vom vedea ce-o fi si cu astia. Daca nu fac ce au promis va fi rau pentru noi romanii. Ati amintit de „supranumitul patru case” – v-ati uitat pe declaratiile de avere ale ministrilor PDL, chiar la aia tinerei. Ar fi murit personajul invocat de dvs. de oftica. Hahaiala lui Basescu o vor regreta doar cei de teapa lui, romanii s-au saturat de acest personaj sinistru – asa spun sondajele.

  • aronpetru spune:

   De acord cu dumneavoastra dar ignorarea adversarului este cea mai buna politica. S-a strigat JOS destul, astept un discurs politic mai bun.

   • Romanasii spune:

    Cum sa-i ignori pe astia, cand sunt asa galagiosi si cu tupeu nesimtit?
    Dar sunt de acord ca asteptam altceva mai bun – discurs politic, programe pentru romani si nu doar pentru ei, bun simt si decenta fata de romani…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s