Mai şi greşesc

Posted: iunie 2, 2012 in Scrierile mele

Oare ce vrea să ne arate fostul ministru al Educaţie? Cum a lăsat învăţământul în România.? Au dat BAC-ul olimpicii de toate felurile. N-am stiut că sunt atât de mulţi elevi ce vor participa la olimpiada de la Londra. Vom avea cel mai tânar şi mai prost lot din toate ţările. Când mă gândesc la ministrul PDL de la Educaţie, acel domn Funeriu al cărui singur merit a fost să ne demonstreze, ceea ce ştiam cu toti, că ne ies din şcoli copiii tonţi (aşa mi-a ieşit rima) a mai şi propus un nou program de învăţământ, ca cei mai “răsăriţi” să treacă prin şcoală mai rapid, adică într-un an să facă doi. Mi-aduc aminte că atunci am scris:

“Doi în unu”
Un nou program de învăţământ

Băieţii deştepţi, rămaşi înfipţi
Tot la minister
La învaţământ mă refer
Ar trebui să fie mai cu…minţi

După BAC-ul de anul trecut
Cu rezultat binecunoscut
S-ar putea ca noul program
Cu care se face tam-tam

Să rămână, domnilor
De râsul curcilor
S-avem în loc de “doi în unu”
Absovenţi din “doi…doar unu”

Mai şi greşesc, deja din trei, a trecut doar unul

Comentarii
 1. Aglaia Dimofte spune:

  Bravo Baroane! Bine le zici.
  Problema invatamantului este complexa si vorba comunista „Din greseala in gresala spre victoria finala…”. Dorinta de castig material a determinat aparitia unor manuale grele, a unor culegeri complicate etc. Desigur, sunt copii silitori, care au capacitate intelectuala, care sunt ajutati si merg bine. Marea masa a elevilor sunt depasiti, poate nici nu sunt interesati de un obiectiv care nu li se potriveste, dar nu intereseaza pe nimeni ce vor de fapt sa faca acesti copii. Rezultatul este ca apar studenti (ma refer in special la studentii ce vin la noi) care se fac ca studiaza, nu au cunostiintele de baza, si ca urmare nu pot urmari expunerile ce le fac, in conditiile in care am simplificat foarte mult prezentarea problemelor.
  Referitor la „doi in unu” trebuie restructurata programa de invatamant, adusa la nivelul tarilor unde se practica aceasta varianta, si apoi sa se ia decizii.
  In Danemarca studentii au pe anul de studiu cam cinci discipline si la noi sunt cam zece si mai mult, nu toate sunt de folos si nu toate sunt necesare pentru practica.
  Baroane m-am molipsit de la tine cu scrisul, ma opresc.
  Iti doresc o zi frumoasa!

  • aronpetru spune:

   Ma bucur ca te-ai molipsit. Imi face mare placere sa-ti citesc comentariile. De la cine un comentariu mai pertinent in ce priveste invatamantul. Voi ar trebui sa va spuneti mai mult cuvantul. Poate aude si multpreacinstitul Ponta.
   Sfarsit de saptamana placut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s