Nu e de râs…e de plâns

Posted: iunie 6, 2012 in Scrierile mele

Imi permit să-l parafrazez pe Delavrancea, că mi-am amintit de Domnul Vucea. Suntem în vremea când aruncăm minţile cu praştia, aşa, ca din scorneală, de parcă românul e croit din alte foarfeci şi cioplit din altă bardă. Citiţi, ce-i trece prin cap interimarului de la Educaţie „Foştii mei colegi cer o aducere a tipului de examen de bacalaureat pe care Legea Educaţiei Naţionale îl prevede mai aproape, adică în 2013, nu în 2015, însă lucrul acesta nu se poate face decât după consultarea tuturor elevilor de clasa a XI-a, lucru pe care îl vom începe de săptămâna aceasta. Fiecare elev va opta dacă doreşte o aducere a bacalaureatului în partea de 2013. La finalul acestui referendum putem discuta de o modificare a examenului” Cu alte cuvinte, legea invăţământului în Romania se negociază şi eu care ştiam că unde-i lege, nu-i tocmeală. Ba mai mult, legea va fi particularizată prin formularea lui fiecare elev va opta. Cred ca de consultare, multpreacinsite interimar Pop, ai tu nevoie, dar la medic, că eşti dus cu capul. Cum mai, preacinstitule, să-i întrebi prin referendum dacă să se respecte sau nu legea? Nici nu vreau să mă gândesc, că deja m-apucă râsul, ce o să-ţi răspunda cei ce cred că-s încă „loaze” vorba profesorului Mariu Chicoş Rostogan, daca-i auzit de el, multpreacinstite Pop. Personal mă îndoiesc. Nu ştiu câţi or să răspundă la întrebarea voastră, dar ştiu, sigur, vor apărea sugestii ca acestea:
– la mate, sa se dea numai adunarea cu unu, fără tabla înmulţirii
– la ştiinţele naturii, despre etnobotanice că aia cu castravetele galben-verzui e perimată (credeţi că merită să-i spun, despre ce e vorba?)
– la economie, despre succesul în afaceri a lui Patriciu
– la romana despre Ali Baba şi cei patruzeci de hoţi, rezumat la filmul: Cum să furi un milion….
Şi sugestiile ar putea continua că sunt destui copii de fiţe.
Pe când un referendum pe legea Codului Penal, cu hoţii şi o să vedeţi că furt, pentru ei, este peste o sută milioane lei. Aşa vor scapa cu toţii, ai voştri, ai noştri, ai lor, ce ziceţi, Domnilor?.Sau legea e făcută doar pentru căţei?
Pe când un referendum pe legea fundamentală, Constituţia, poate unii chiar nu vor să o respecte. Am o vorba ce-o enervează pe nevasta-mea „Ce-are”? Poate vă gândiţi că trebuie s-o respectăm doar noi.
Legea-nvatamantului vă doare, rămâneţi fără studenţi în facultăţi cu plată, şi de unde bani la buget? Va scadea numărul de „diplomaţi”. Vă întreb, cine va mai muncii în ţara asta? O să scoateţi din nou pensionarii la muncă? Scoliţii, n-or să vrea să dea cu sapa sau, va bazaţi pe Boc, la ieşit cu coasa.
Ca să vedeţi că sunt baiat de baiat, am pentru voi un sfat. Vă scuteşte de multe belele, de dat bani la profesorii din şcolile primare. Intoarceţi-vă la perioada Domnului profesor Vucea, un om scund, gras, cu părul cărunt şi frumos îmbrăcat. La clasa lui nimeni nu învăţa nimica. Notele se dădeau pentru interese, astfel: pentru nota “rău” nu se dădea nimic, pentru “binişor”- pâine, brânză şi măsline, pentru ” bine” – plăcinte şi covrigi, pentru “prea bine”, pe lângă cele dinainte se adăugau şi arşice şi condeie de fier noi, pentru “foarte bine” – bani.
Pentru profesorii universitari, nu daţi salarii de cât celor ce nu se vor descurca din şpagă. Faceţi acum o scurta socoteală şi vedeţi ce economie faceţi la buget Pentru ce-aţi tras s-ajungeţi voi acolo, vă rămân bani, berechet.

Comentarii
  1. Gigi Boros spune:

    Un singur amendament:”baiatul de baiat” poate fi privit in doua ipostaze si anume
    1. Este nascut de un baiat ceea ce numai Arnold Schwarzeneger(ala de fu guvernator prin state)a reusit intr-un asa zis film.
    2.Este cel caruia ii plac baietii adica este homo.
    In ambele cazuri parca nu te regasesti pe acolo.Asa ca schimba formularea cu,eventual „baiat giorno ce …… mea” (punctele se pot inlocui cu orice doreste muschii tai)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s