„Crastravetele”

Posted: iunie 26, 2012 in Scrierile mele

„O femeie m-a determinat să m-apuc de băut şi eu n-am avut nici măcar bunul simţ să-i mulţumesc” Am vrut să scriu în loc de „băut”, „scris”, schimbând un singur cuvânt dar, m-aţi fi acuzat că l-am plagiat pe WC Fileds. Totuşi, este adevărat, o femieie m-a determintat să m-apuc de scris. N-ai talent şi decât să freci menta, scrie. Cred că aşa voi începe toate postările mele. Dar, pentru că tot este vorba de plagiat, mi-am propus azi să-l plagiez pe Caragiale care, s-a inspirat în scrieri din viaţa politică a vremii sale, ce nu-s departe de vremea mea. M-am oprit la Mariu Chicoş Rostogan, ce-şi începea ora de clasă, bătând cu-n ciocan de lemn în masă, „Silenţium prostovanilor”. Politicienii, de azi şi ăia de ieri, sunt ca ăla cu „crastavetele”, au o lecţie învăţată şi orice îi întrebi o iau încet pe arătură până dau de „crastravete”, ăla din familia Curcubitaceae, de culoare galben-verzui, ca-n final să aflăm şi ceva concret, c-ar conţine foarte multă apă (aici, nu-l bag în seamă pe Severin). Aşa este politica, conţine prea multă apă, doar şedintele Guvernului Ponta, au numai 75 la suta dar, nu e prea târziu, simt că vor tinde spre 98 la sută.
Aşa cum spuneam mai „jos” (e un citat, deci nu-i plagiat), politicianul dacă nu bate „câmpii” nu-i politician şi totul e să n-o dea de gard sau să-şi completeze „dizertaţia” cu o „cestiune” ce n-are subiect şi predicat la ce a fost el întrebat. De aici începe dandanaua şi beleaua de se miră, ca „prostul”, c-ar avea ceva lumea cu el, motiv pentru care îi recomand cu căldură, să se rezume la „crastavete”.
Nu ţin minte să-l fi întrebat cineva pe Ponta, cu ce viteză, în drum spre Predeal, va face Guvernul. Nu ţin minte să-l fi întrebat cineva pe Ponta dacă, noul Guvern va fi tot plin de hoţi ca şi celelelte. Cred că dacă era politician si „rânjea” mai puţin ar fi dat un raspuns mai elevat, nu că-l face în 30 de secunde şi c-ar fi cel mai cinstit, ci ar fi putut începe cu argumente, că o „implementare” guvernamentală nu seamănă cu plantarea de „crastaveţi”, de unde putea dezvolta subiectul, legat de familie, de culoarea galben-verzui şi ar fi fost de lăudat de înţelepciunea lui iar, noi, n-aveam subiecte de criticat. Nu ar fi fost pus în situaţia de a preciza „Nu înseamnă că eu o să pun numai ingeri în funcţie, că nu am cum, din 150 de oameni să fie 150 de oameni perfecţi.” Corect ar fi fost să ne demonstreze afirmaţia şi în procente. Acum îmi explic de ce a apelat şi la „iad” unde „păcătoşii sunt valorificaţi la maxim” şi l-a numit pe Grăjdan. De aici până a ne face pe noi, ăştia care l-am criticat, anormali şi lipsiţi de bun simt n-a fost decât un pas „nu vreau să mă scuz, pentru că nu m-a acuzat cineva normal, cineva de bun simţ”.
Nu ţin minte să-l fi întrebat cineva pe Ponta, de unde va conduce Guvernul şi chiar de l-ar fi întrebat, ar fi putut răspunde, evident din Palatul Victoria, doar nu dintr-o seră unde se cultivă „crastraveţi” şi ar fi ajuns la subiectul pe care ar fi putut să-l dezvolte fără s-o dea de gard. Problema asta e de discutat şi aş avea multe exemple să vă dau, că nu-l cred. S-a instalat la o „tijghea” de undea-a-nceput să ne vândă „crastraveţi”.
Nu ţin minte să-l fi intrebat cineva de Bruxelles, la sosirea din Austria, n-ar fi avut sens. Dar un ziarist, probabil băsist, l-a întrebat ce părere are de acuzaţia de plagiat. In locul lui Ponta, eu aş fi divagat puţin şi aş fi dat ca exemplu nectarina, un fruct nou rezultat dintr-o combinaţie de piersic cu prun şi uşor-uşor, aş fi alunecat spre tulpini până la vrej de unde, cu puţin talent, vorbind tot de-un fruct, ajungeam la „crastravete”. El, nu! Eu tot merg la Bruxelles.
Nu ţin minte să-l fi întrebat cineva, cum se simte Băsescu când, de fapt era la spital să vadă cum se simte Năstase care, tocmai atentase lui viaţa lui (na, iar mi-am adus aminte de bancul cu ţară de căcat, atentate de căcat). Dacă nu putea să spună nimic de Nastase, nu putea da detalii nici despre rană, nici despre stare, putea foarte simplu s-o dea cu durerea ce-o simţea, să fi vorbit de îngrijorare, ca şi cum ar avea un morcov undeva şi uite-aşa, de la morcov până la „crastravete” mai era un pas. El, nu! Cred că se simte bine Băsescu. Păi, tot ce-ai spus tu pe seama Justiţie şi că nu comentezi deciziile ei e varză. Na, încă puţin şi ajung şi eu la „crastravete”.
Domnule Ponta, iţi dă un sfat, un om mai bătrân, învaţă, măi dragă, bine, lecţia cu „crastravetele”, te scoate din orice rahat. Iţi dau un exemplu şi de data asta am terminat. Dacă nu poţi mării salariile, dacă nu poţi da banii înapoi la pensionari, micşorează TVA-ul la „crastravete” şi vor avea românii ceva de pus pe masă.

Comentarii
 1. Ladzi Beretz spune:

  Cunosc unu mai tinar ca noi, dar nu prea departe totusi de virsta noastra, care, cind merge pe strada: pasu’ si bãshina, pasu’ si bãshina…Asa si cu copilu asta „batrin”, Tonta, care cum deschide gura cum debiteaza o timpenie…Chiar nu se merita analizat in profunzime, e un retard ajuns din greseala acolo, o eroare a naturii….In fine, jocurile-s la un nivel mult mai inalt si mai complex…orice are o explicatie si o motivare, dar totusi sa nu ne avintam unde nu ne priveste, sa ne facem ca suntem prosti si nu vedem ce-i in jur…Asaaa, deci deocamdata suntem contemporanii unor timpiti, efectiv timpiti indoctrinati, care vrb ta, emit judecati de „valoare” in limita a ceea ce li s-a spus si repeta ca flasnetele…Chiar ma intreb daca nu le e sila de ei si de ce improasca in jur…Dar ce nu face prostu pt bani? O da in gãt si pã mã-sa, astea-s cuvintele unui fost coleg de-al meu, care in loc sa dea definitivatul, a solicitat sa intre la secu ( pe vremea aia se putea opta inainte de repartitie)…Asa ca astfel de declasati, primitivi, atavici, scirbe si dementi ne sunt azi contemporani fiindca ceva, acolo sus, trebuie sa se deruleze conform unor planuri numai de ei stiute…Pacat, mare pacat ca am fost tradati! Cine are habar de ceva realitate stie la ce ma refer….

 2. Ladzi Beretz spune:

  Da 😀 🙂 e tare, dar mai mijto e Andreea Balan ci balcoanle goale 😀

 3. Ladzi Beretz spune:

  Noua porecla a lui Victor Ponta..”Gigel Frone”

 4. Ladzi Beretz spune:

  Ciugulite de pe net, ca io n-am asa talente:D

  Discutie Dana Nastase si doctorul Bradisteanu:
  „-Alo ,Dana,sunt eu Bradi…ce faci,fa?
  – Buna ,tu, uite imi fac unghiile ca merg la shopping.Ala ce face ?
  – Ei, cum stii. Se uita la un film acum, peste o ora merge la Spa si ii pregatim meniul pentru diseara.
  -Aveti grija ca ii place friptura in sange .Auzi,il mai doare herpesul ala …i-am zis sa isi dea cu niste creme ceva ,ca nu e frumos si nici estetic.
  -Hai ,tu ,ca nu mai are nimic. Doar niste hemoroizi, de asta i-am recomandat sa nu se mai uite la televizor. Auzi ,te-au mai deranjat fraierii aia de la politie ?
  -Ma tot suna Rus dar i-am respins apelurile. Azi n-am chef de el plus ca i-am spus sa trimita doua ambulante si pentru mine ,si boul a uitat ordinele . La repetitii parea ca invatase lectia….
  -Hehe, tu crezi ca daca il ducea capul ajungea ministru?Hai ca ma duc sa ii duc niste table lu’barbactu ca s-a plictisit de lecturat teza lui Ponta .A zis ca o tampenie mai mare n-a vazut in viata lui !
  -Bine,tu ,zi ca trec maine pe la el, dupa ce ma intorc de la o prezentare de moda . Pupa-l si pe Lascar !……………”

 5. Ladzi Beretz spune:

  Ce-or sa zica acolitii lu’ nastase dupa ce acesta va fi la bulãu: băieţii a jucat bine, s-a mobilizat, da’ i-a bătut șcârbile-aștea!

 6. Ladzi Beretz spune:
 7. Aglaia Dimofte spune:

  Foarte bun materialul. Trebuie dat pe un pst TV la ora de maxima audienta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s