Ghid de sănătate trupească şi sufletească

Posted: iulie 17, 2012 in Scrierile mele

Aseară am luat-o pe arătură şi m-am dus la dracu-n praznic, pe câmp, departe de case, să nu m-audă cineva şi am tras un urlet profund, să mă descarc. Am revenit la calculator şi am comentat „cel mai bun ghid de sănătate trupească şi sufletească” pe care-l primisem, ghid ce reuşise să mă scoată din casă..

Ia micul dejun ca un rege. Care rege, mă ?! Mă vezi pe mine sau cui dracu i-ai mai trimis acest e-mail, cu fazani la rotisor pe masă sau cu purcel de lapte cu măr în gură când mi-e greu să mă aşez pe scaun, de morcovul pe care-l am în cur. Ai uitat să-mi trimiţi şi două femei goale, să-mi danseze din buric. Care rege, mă?! Regele Hagi ? Mie nu-mi place mâncarea machedonească, aştia poate mănânca pepene cu branză. Si dupa toate astea, parcă te vad, dimineaţa, la masă, ungându-ţi pe pâine, pate ardealul, de ăla, făcut cu fainoşag şi în loc de-un ochi, una peste ochi de la nevastă că ţi-ai mâncat pensia de două săptămâni, pe medicamente.
Ia un dejun de prinţ. Care prinţ, mă?! Prinţul Cristea? Păi, crezi că pe Bianca a luat-o că a câştigat „Master şef”?
Ia o cina de cerşetor. Sunt cerşetori mai bogaţi ca mine şi ca tine. De unde şti tu, cum mănâncă el seara. Poate bagă-n el ca-ntr-o valiză, să-i ţina pentru a doua zi când merge la „muncă” sau poate e unul, începtator, care caută prin tomberoane.
Joaca-te mai des. Ai tu informaţii ca mă jucam mai rar?, sau vrei sa mă vezi jucând şotron cu fetiţele de azi. Nu se mai poarta, mă! Sunt duse la produs. Joacă-te tu, mai des, cu „ea”, şi nu uita s-o bagi în ţărână!
Citeşte mai multe cărţi decât ai citit în 2011. Da ce-a fost în 2011? Anul mondial al cititului ?
Mergi în fiecare zi timp de 10 până la 30 minute şi, mergând, surâde. Păi, dacă mă vede vecinul meu, nea Costică, mergând pe stradă cu gura-nchisă şi cu colţurile ei, întinse până la urechi, o să sune la 112 exclamând „veniţi repede ca-nebunit vecinu”.
Nu face prea mult. La ce te-ai gândit când ai dat sfatul ăsta? La muncă? Păi, cine se mai omoară cu munca? Poate la… după micul dejun luat ca un rege? Sau poate că-n curând vom avea atătea „bunătăţi” pe masă că n-o să putem face nici măcar pentru o analiză completă de coprocultură.
Telefonează mai des prietenilor. De ce nu mi-ai spus de la început că eşti angajat la Conex sau la Romtelecom, că te-aş fi înţeles.
Forul tău interior este întotdeauna fericit. De unde şti tu, cum e „forul” meu interior. Ce, e piaţă publică?
Indiferent că e vorba de o situaţie bună sau rea, ea se va schimba… Numai Gâgă poate filozofa aşa. Cu chestia asta m-ai dat pe spate şi dacă crezi c-ai făcut o glumă bună îţi promit c-o să râd o săptămână. E ca aia cu Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.
Cand te trezeşti dimineaţa, mulţumeşte că eşti în viaţă. Cui, să-i mulţumesc mă? Dacă nu mă scol îl înjuri tu pe ăla care nu m-a trezit?

Aş puntea continua dar m-am inervat. Auziţi, c-ar fi cel mai bun ghid de sănătate trupească şi sufletească !
Vă sfatuiesc şi pe voi, ca dimineaţa, după ce-aţi luat masa, ca un rege, aveţi grijă să nu faceţi mult şi nu uitaţi să trageţi apa apoi, plecaţi la plimbare, surâzând, ieşiţi din oraş, departe de case, scoateţi din forul vostru interior, un urlet, de descărcare, şi dacă, din întâmplare, vă împiedicaţi de vreun ciot, cereţi iertare, e trecutul vostru, dacă v-aţi rătăcit, sunaţi un prieten să vă-ndrume înapoi spre casa şi dacă a doua zi dimineaţă v-aţi trezit că nu vă treziţi, nu uitaţi, natura vindecă tot, undeva, într-un colţ al ei este cimitirul.

Comentarii
 1. Gabi spune:

  Mai Aroane, vad ca esti din ce in ce mai optimist!?!?!
  Ce-ai patit? Mai faci politica? Palinca mai ai? Daca nu fa-mi o vizita la Costinesti!!!!!

  Gabi

 2. Belea Mare spune:

  Aseară am luat-o pe arătură şi m-am dus la dracu-n praznic, pe câmp, departe de case, să nu m-audă cineva şi am tras o bãsinã profundã, cu gindul c-o primesc in freza toti cãcatzi astia de asa-zisi politicieni…Sper ca de acu totu-i clar: ori se iese in masa si se merge peste ei in parlament sa-i evacuam pe toti si sa punem specialisti in fiecare domeniu, ori stam ca boii pe coada si asteptam sa ne pice CE ? Indiferent cine va fi la butoane eu unul nu mai am incredere si nu-i voi mai legitima cu votul meu personal in viatza vietilor mele…Am ajuns sa vomit numai cind le aud numele, d-apai sa-i mai si vad la fata…

 3. E.Daisa spune:

  inca ii mai puteti asculta ce spun ??!! Aveti multa rabdare.Mai bine ma uit la „animal planet”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s