„Nişte ţărani”

Posted: iulie 31, 2012 in Scrierile mele

Iniţial am vrut să scriu „nişte anonimi” dar sper să nu se supere  Săraru, acolo unde este, că i-am plagiat (este la moda), un titlu de roman dar, aşa suntem consideraţi de politicienii ajunşi la putere.  Ca să fie clar pentru toată lumea, nu ţin cu Băsescu dar, ceea ce am constatat, de când au venit la putere USL mă face să cred că am cam luat-o pe arătură. Le dau cuvantul:

„Din pacate, noi romanii normali, romanii de pretutindeni, care traim si simtim romaneste, avem o interventie ciclica si sporadica (din 4 in 4 ani respectiv din 5 in 5 ani pentru Prezidentiale) in „carmuirea si orinduirea” tarii! Foarte timid si total insuficient…fiindca suntem chemati doar pentru validarea unora sau altora. Promovarea tinerilor si oamenilor curati si cinstiti in politica romaneasca este inexistenta…ei se promoveaza unul pe altul si noi le dam „binecuvantarea” democratica. Cu alte cuvinte…isi bat joc de noi, de viitorul copiilor nostri si unii si altii. Avem legi incomplete, strambe si invechite, dar ei le folosesc mereu in favoarea lor…Ei niciodata nu pierd, indiferent daca sunt la stanga sau la dreapta! In schimb, noi…cei multi si decartabili (obiecte de unica folosinta din 4 in 4 ani si de fiecare data cand au nevoie de legitimat initiativele lor) pierdem mereu!”

„Propun ca de acum incolo Romanii sa boicoteze intotdeauna referendumurile pe care le declanseaza USLul! De ce? Pentru ca de la referendumul trecut care a fost VALIDAT si la care s-a votat reducerea nr de parlamentari la 300, USLul se opune sistematic si nu este de acord cu implementarea acestuia! Ce garantie mai pot avea Romanii la urmatoarele referendumuri ca vor fi respectate daca nu a fost respectat cel din 2009? Nici una! Nu este corect ca Usl-ul sa adopte numai rezultatele care le convin lor. REFUZAM sa mai VOTAM!” Atunci Iliescu si Năstase au recomandat să ne se mearga la vot. Recomandarea lor era democratică

Acum la referendum “47% au votat.Da. Insa din totalul persoanelor cu drept de vot din Romania, doar 40% au votat pentru USL, restul de 60% au boicotat. Si daca stai sa privesti lucrurile mai atent, 3 partide, cu o forta mediatica URIASA, nu au reusit sa spele creierul romanilor. Si asta inseamna ca USl nu mai are viata lunga in Romania! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca procentele finale sunt si rezultatul unei fraude pe care USL mai mult ca sigur a comis-o in proportie de 5-10%!” Comuna Plesca, sau cam asa ceva a fost plina de turisti. Prezenta la vot 250%. Recomandarea PDL de a nu se merge la vot este nedemocratica

„Dupa CNP-uri mai sunt inca 3 milioane de romani in alta parte, dar care nu mai stim daca mai traiesc sau daca nu au renuntat la cetatenie.” Ne spune ponta. Romanii din diaspora nu mai sunt romani, nu-i asa?!

„Ministrul de interne e de la tine din partid……….El a spus ca sant 18.300.000,……….”
„Minstru de interne a guvernului Ponta a declarat o cifra OFICIALA a numarului de alegatori inainte de alegeri! Azi guvernul Ponta da o alta cifra!
Cersiti precum tiganii validarea referendumului!!Este de-a deptul penibil!”

“Pana in urma cu 3 luni era dificil sa raspuns copilului meu nascut dupa revolutie ce inseamna comunism…..era dificl sa explic ce inseamna sa existi intr-o realitate jegoasa si propagande sa iti sa iti transmita cat de bine si frumos este…
Referitor la minciuna ridicata la rang de politica fara un exemplu concret iarasi era greu de explicat mai ales ca mi-am crescut copilul impunandu-i corectitudinea adevar si dreptate.
Discutand cu el in ultima luna pe baza a ceea ce s-a intamplat acum in Romania mi-a spus ca a inteles ce era cominismul. Multumesc usl!”

Nimeni nu stie cum va arata ziua de maine, cum vor arata zilele urmatoare dar, am remarcat ceva, leul a inceput sa se aprecieze. E de vina referendumul sau venirea FMI. Cine stie !

Comentarii
  1. Miki spune:

    Uite la ce ma uit cand nu citesc blogul 🙂

  2. Aglaia Dimofte spune:

    Urmaresc cu mare interes „Lumea lui Banciu”, imi ofera confirmarea ca mai sunt si altii care gandesc ca mine si nu sunt singulara. Trebuie sa incercam sa ne adunam si sa spunem ce gandim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s