Să fii om este uşor

Posted: noiembrie 29, 2012 in Scrierile mele

Dimineaţa, când imi beau cafeaua, televizorul din bucătărie îl găsesc pe ştirile PRO. Le place alor mei s-asculte.
Mă mutasem de curând în Agigea şi, ca pe orice stradă din Romania, şi pe strada mea era un maidanez, un singur maidanez. N-avea nume şi pentru că era mai lung decât înalt, i-am spus Cârnat, ca la scurt timp să-l alint Cârni. A fost o “dragoste” la prima vedere. Mie îmi plac câinii. Vizavi de casa în care locuiesc este un mic chioşc alimentar, amenajat intr-un fost garaj, locul unde mă mai întâlneam cu bătrânelul acela simpatic, care dăduse bineţe la a doua bătrâneţe. Din chioşc nu ieşeam niciodată cu mâna goală. Normal, doar intram acolo pentru cumpărături. Pe Cârni, care se obişnuise să mă aştepte cuminte la ieşire, il “omeneam”, ba cu un cârnăcior ba cu câţiva crevuşti. Când îmi scoteam câinii mei de casa la plimbare, venea şi Cârni, până într-o zi când “n-a mai vrut”. L-am strigat “Hai Cârni !” şi atunci s-a ridicat cu greu pe picioarele din faţă, s-a târât puţin, apoi a renunţat. Ar fi vrut să vină, dar picioarele din spate nu-l mai ascultau, doar capul îl avea ridicat spre mine, privind-mă, de parcă îşi cerea scuze. Am renunţat la plimbare, l-am pus în maşină şi l-am dus la medicul veterinar. A stat internat trei zile. L-am vizitat zilnic şi asta, precum şi eforturile medicului, l-au repus pe picioare, revenind pe strada mea.
Mi-am adus aminte de acest episod când am auzit la ştiri că doi tineri, un fel de el şi un fel de ea, care născuse, au plecat de la maternitate cu copilul lor, pe care l-au abandonat într-o pădure, după care s-au dus liniştiţi spre casă. Ce aş putea să comentez, sau să vă spun decât: Să fii om este uşor, să fii un om este foarte dificil.

Comentarii
  1. Gigi Boros spune:

    Am vazut si eu stirea si m-am cutremurat.Pai daca protectia mamelor este ca inexistenta daca nu a-i lucrat undeva cel putin 5 ani(vezi prevederi Casa de Asigurari de Sanatate)Ma gandesc cu groaza ca cei care vor mai avea copii si nu vor avea cum sa-i creasca vor gasi metode de a-i face pierduti.Traim intr-o societate din ce in ce mai amorala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s