Petrecerea dintre ani

Posted: ianuarie 1, 2013 in Scrierile mele

Intenţia mea a fost să plecăm undeva, să petrecem de revelion. Oferte de petrecere, dacă ai fi căutat, găseai şi pe Marte, unde puteai să ai parte de un Revelion inedit şi de povestit la nepoţi, cât sunt încă necopţi, la minte şi nu înţeleg prea multe cuvinte. Am dus chiar tratative să plecăm în Insulele Maldive, la una din vile, măcar trei zile, dar trebuie să fi norocos tare, ca numai una din două să nu plouă. Pentru Brazilia aş fi putut opta, ca-n noaptea de Revelion să mă scald, dar am auzit că e prea cald. Din ţară, aş fi preferat Poiana Brasov, dar nu-mi place să-l văd pe Gigi că vine, dimineaţa, cu “Steaua”. Cinstit, toate locaţiile mi-ar fi plăcut, c-aşa sunt eu făcut, nu mă uit la bani…că n-am. Unde sa mergem pe praful ăsta? Am hotărat să-l petrecem ca anul trecut, ca anul trecut al anului trecut şi ca anul trecut al anului trecut al anului trecut, adică în familie.
Nu ştiu vouă, dar mie îmi place să petrec, aşa că petrecerea am început-o mai devreme, când am petrecut-o pe fiica-mea până la poartă. (Ea a petrecut revelionul în altă parte şi după cum ne-a povestit, a petrecut “ca la carte”). Un câine mi-a scăpat din curte şi l-am petrecut, şi pe el, cu privirea, până a dat colţul. Colţul străzii. Auzind strigătele mele, a ieşit şi soţia. M-a întrebat ce se petrece. Cum petrecerea luase sfârşit, am petrecut-o în casa, la bucătărie, unde am petrecut câteva ceasuri, să pregătim masa de Revelion. La masă am petrecut, un ceas, manevrând mobilul, să răspund la semeseuri, cu mulţumiri asemenea şi petrecere frumoasă. Apoi am petrecut un ceas, cu mobilul la ureche. Am mai petrecut ceva timp, cu privirea, bucatele de pe masă, până m-am hotărât ce să “ciugulesc”, să pot bea, măcar, un pahar plin, cu vin. N-a trecut mult şi a bătut gongul de sfârşit de an. Petrecerea era pe sfâriste. L-am petrecut pe socru-meu în dormitor, acolo îi place să petreacă la televizor. Am petrecut-o pe soţie în bucătărie si am continuat să petrec, cu privirea, operaţiunea de spălare a vaselor. Am mai petrecut ceva timp cu ştersul lor, după care, ne-am retras în dormitor. Aşa că, pe…trecerea dintre ani a fost ca o travesare pe…trecerea de pietoni.

Comentarii
 1. Gigi Boros spune:

  BaAroane,tare as fi vrut sa raman intre ANI dar nu s-a putut ca era colega de apartament aproape
  asa ca a trebuit sa intru in noul an,2013.Sper sa nu fie de 20 ori 13 ca ne-am ars,ca anul are 12 luni si e de ajuns un 13 pe luna.

 2. Gigi Boros spune:

  Cred ca englezii au anul 2012B ca ei sunt cu numarul 13 la nasa(daca sunt 13 persoane atunci aseaza si majordomul la masa,sau la case dupa nr.12 urmeaza 12B si apoi 14)

 3. Gigi Boros spune:

  Ce să îţi aducă noul an? … mai mult timp…să iubeşti…pentru că iubirea este secretul tinereţii veşnice! …să râzi…pentru că râsul este muzica sufletului! să plângi…pentru că plânsul este emoţia unei inimi mari !…să citeşti…pentru că cititul este sursa cunoaşterii !…să asculţi…pentru că ascultarea este forţa inteligenţei! …să gândeşti…pentru că gândirea este cheia reuşitei! …să visezi…pentru că visarea este răsuflarea fericirii! …să te joci…pentru că jocul reprezintă prospeţimea copilăriei! …să ai timp să trăieşti…pentru că timpul trece repede…şi nu revine NICIODATĂ!… LA MULTI ANI IN 2013 !

 4. Aglaia Dimofte spune:

  La multi ani! Referitor la numarul 13, cineva spunea ca 10 reprezinta intregul, iar 3 este ca si 7 numar biblic. Deci toate interpretarile referitoare la numarul 13 sunt indoielnice. Toate bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s