Les grandes manoeuvres

Posted: ianuarie 9, 2013 in Scrierile mele

Politica românească şi în mod deosebit “ochiul de jurist” a lui Ponta mi-a adus aminte de un film al anului ’55. Pentru cei care nu-şi mai aduc aminte de Gerard Philippe, Michele Morgan şi Brigitte Bardot, care au jucat în acest film, le reamintesc că era vorba despre manevre amoroase, probleme mult mai serioase decât manevrele militare ce pregăteau începerea războiului mondial. Tot despre manevre “amoroase” vreau să vă vorbesc, şi tot mult mai serioase decat criza, recesiunea sau ce mama dracului o fi, care ne-a “păscut” si ne va paşte în continuare.
justitia-358265-2305

Poate un Rene Clair, român, va regiza “Marile manevre” româneşti ale lui Felix. Povestea este puţin pe dos. El este cel curtat de două doamne, care fac parte din aceiaşi familie, căreia unii îi spun Justiţie, iar alţii, după blazon, o confundă cu o precupeaţă, la tarabă, vânzând marfă c-o balanţă.

Gurile rele spun ca ar fi vorba de un “mariaj”, pe care “doamna” il vrea de durată. Felix o visează noaptea, aruncându-i priviri galeşe prin ochiul deschis a lui Băsescu. A tras sfori şi s-a pus bine cu pivniceru, care i-a promis să-i pregătească o „portiţă”. Filmul ăsta ar avea şanse la un Oscar. Ca regizor m-am gândit, iniţial, la Căcărau, dar cred că este mai bun Dragnea, iar ca operator video, m-am gandit la Ponta, cu “ochiul lui de jurist”, dând un copy-paste la “Les grandes manoeuvres”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s