Rutina

Posted: mai 31, 2013 in Scrierile mele

Scrisă de Miki, fiică-mea

Aveam impresia că rutina e ceva așa, o chestie în care intri, ca pe o ușă, dai de un hol lung și îngust și tot mergi pe el de nu se mai termină.
Până să apară Georgiana, ne-am considerat niște oameni activi, cu mulți prieteni, cu multe direcții, cu multe rutine, așa cu holuri mai scurte. Ba o excursie cu fetele 3-4 zile, ba un concediu în 2 de 15 zile, ba luni dansuri, joi dansuri, școală joi, și vineri, și sâmbătă. Două ore cu fetele la cafea în weekend (respectiv cu baieții la o tablă). Două ore la bazin, marți și vineri. Suprapuse, școala cu bazin, dansuri cu școala. Sâmbăta, mers la cafea la câte o mamă. Câte un gratar duminica și aniversări aproape weekend de weekend. Prieteni în vizită, în weekend. Bașca, ni se mai spunea să mai stăm și noi liniștiți pe-acasă…. Asta era „rutina” noastră până să apară Georgiana.
Sarcina ca sarcină, am renunțat la dansuri, la bazin și la cafeaua cu cofeină că, în rest, faceam față.
Acu stau și mă întreb cum de zicea lumea că stăm prea puțin pe-acasă și, vezi Doamne, suntem cam agitați. Noi, agitați? Ardeleni sadea?
De când a apărut printesa, timpul nu se mai măsoară așa larg. 15 zile, 3 zile, 2 ore? Care ore? Timpul pare că se poate măsura și în minute. Pac, ora de alăptat (scuze aici am vorbit de oră) apoi 10 telefoane, câte un upload de poză pe facebook (ca da, existăm, deci avem facebook), verificăm likeuri și gata, vine altă oră de alăptat după care, nu, nu e cum credeți, rutina se schimbă: schimbat, spălat copil, aerisit, n-a că s-a mai dus o rutină, iar vine alăptatul. Mâncat, lucrat la referate sau învățat, iar alăptat…. mai are rost să continui? In 2-3 fraze și faze din astea se face iar seară. Mâine o luăm de la capăt: alta zi (altă ușă) alt fel de rutină. Reîncepe sezonul de nunți, de cafea cu fetele, de aniversări.
Să mai zică cineva că programul nostru inițial era încărcat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s