După cum îi dușe p-ăștia mintea…

Posted: august 3, 2013 in Scrierile mele

Intr-o știu eu care țară, nu prea știu în care sat dar, sunt sigur, nu sub pat, doi bătrâni stăteau…de vorbă, nu l-a sfat, pe o laviță, la poartă, ținând, de toartă, câte-o cană cu jinars.
-Ț-am zâs ieri sară de pită.
-Zâs.
-Îi groasă.
-Șine mă ! Pita ?
-Nu mă ! Ț-aduci amninte cum era pe vremea lu’ Ceaușăscu. Ține-l Doamne, acolo unde-i ! N-aveam probleme cu aprovizionarea. Nu găseai ninica. Deschideai televizorul, el. Inchidea-i televizoul, el. Aista ce-și zâce „primu” musai că-i țâne locu’. Îi numa el. Îi șod tare. Spune nește glume de să râde numa el. Da’, la aiasta cu pita, am râs sângur, ca prostu’.
-Șe era dă râs ?
-Cum șe? Auz mă ! Aista, ce țâne boldă, lângă tătăișa. Aista de la care căpătăm pita. Gata ! Pune drug la poartă. De la întâi a lu’ septembre să interzâce pita lângă budigai șî alte cele.
-Da ce mă ! Budigaii era folosâți?
-N-ai înțălăs. Dăunează grav sănătățâ șî governului. De nu mai vinde pită, cine dracu, Doamne iartă-mă, îi mai calcă pragu’? Așe, te mai uitai după câte șeva, mai luai un blid, nește bumbi de chimeșă, o cutâe cu moșini, o sticlă de lampă, da’ amu…Gata, tre să meri în țentru, la prăvălia lu’…Șci tu…Să nu ne-auda dracu, Doamne iartă-mă, vr-un oareșcine. De-amu, pita mă costă dublu, că-l trimit pe ăla micu a lu’ vecinu șî jmecheru nu mere dejaba.
-Pă-i nu-i bine.
-Am zâs io că-i bine ! Șci, trecut-a anu de când mi-am pierdut muierea. Dumnezău ierta-o. Io am scăpat, tu tre c-o să plătești pentru muierea ta.
-Șe tăt vorovești, mă !? Șe să plătesc ?
-Șica, aista,… „primu” o trimăs o țidulă la „femei”. Amu nu șciu dac-a ta o primit or ba. Așe că, dă vrei s-o țî,… tre să plătești.
-Ești bolând or sucit ? Șe să plătesc?
-Un fel de asâgurare.
-Șî de nu plătesc ?
-Aci n-o fost pre clar, da’ io, dupe cum îi dușe mintea,… crez că ț-o ie.

Comentarii
 1. dorian65 spune:

  Ponta asta si guvernul lui de ratati ofilesc tot ce ating.
  Hai sa presupunem ca esti divortat si recasatorit si ai un copil din prima casatorie caruia ii platesti pensie alimentara ca este in facultate deci trebuie sa platesti din salariul tau pensie alimentara +asigurari la copilul major +asigurari la sotie + impozite pe casa masina etc cu ce dracu ramai?
  Te lasi de munca, asta asa ca-sa fi in trend USL?Emigrezi?Divortezi?De divortat tot divortezi ca nu mai ai parale sa ii dai sotiei si divortand rezolvi o problema reduci cheltuielile cu taxele.
  Asa protejeaza statul familia si proprietatea?
  Pe vremea lui Ceausescu circula un banc cu un ardelean:
  Reporterul ,,Scanteia”:Spune bade care a fost cea mai buna epoca in istoria Romaniei?
  Ardeleanul: Apai no,scarpinandu-se sub clop,de la Burebista pan’ la prostu’ ista.

 2. Aglaia Dimofte spune:

  Eu nu doresc sa pleca din tara, mie imi place aici. Am insa un mare regret, ca am invatat prea mult si am pierdut foarte multe nopti cu imbunatatirea pregatirii profesionale. Desigur a fost alegerea mea, dar…..
  „Noi suntem romani, noi suntem romani…..” este o cantare.
  Toate bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s