Sfaturi pentru orice sezon

Posted: ianuarie 29, 2014 in Scrierile mele

Am făcut o mică pauză. N-am mai scris. Nu pentru că n-aș fi avut subiecte. Mi s-au ridicat la „fileu” multe pe care aș fi putut să le abordez în diferite moduri. Spre exemplu astăzi am citit un articol intitulat „Cum să supraviețuiești în condiții de iarnă grea și viscol. Sfaturi practice.” Reporterul n-a specificat locuitorilor cărei țări adresează sfaturile lui practice. Dacă s-a adresat românilor, atunci, cele mai bune sfaturi ar fi fost „plecați dracului din țară si nu uitați sa plătiți taxa de drum”. Inainte de a începe vifornița am citit pe facebook-ul unui prieten scris „Aseara a plouat. Ploaie de vara, în ianuarie. Abia aștept ninsorile din august.” La fel a plouat și-n Agigea, cu fulgere. I-am răspuns; La Comanadmentul de Iarnă l-am auzit pe unul din guvernul ăsta, că altul nu-i, spunând: „toate drumurile sunt acoperite cu contracte”, sunt curios să văd ce se va întâmpla când vor fi acoperite cu zăpadă. După două zile a început vâjgălăul și m-am lămurit. Unii zic că Ponta e de vină că „n-a tăiat panglica la deszăpeziri”, c-ar fi vorbit cu Putin să mute olimpiada de la Soci, unde te „coci”, la Tecuci, să ieșim din starea de „muci”. Nu poate fi adevarat. Ponta juca baschet. Il declar nevinovat.
Vin și eu cu un sfat practic. Va invit să vă traiți viața din plin, cu prietenul meu care, semnează la sfârșit.
Să-ţi trăieşti viaţa din plin, e – într-adevăr, un chin. Eu, spre exemplu (negativ), 20 de ani i-am dormit. La 60 de ani, cu 8 ore de somn din 24 (o treime), atâta vine. Din 40 rămaşi,10 ani am ţinut regim. Cu sloganul „să slăbim!” Rămân…ca la 20 de ani. Fără vin şi fără bani, vorba cântecului. Din ei, 18 au fost de şcoli. Mai joase, mai înalte, mai elementare, mai grele, mi-am tot ros coatele prin ele. Câţi rămân? Doi ani de vacanţă, precum cartea lui Jules Verne. De-aceea, vă aştern acest „memoriu”, anume că traiu-i tern, nu e etern, cu-acest guvern mototol, monoton, şi-odată te trezeşti…sexagenar. Ca mine. Nu tu sex, nu tu ştrengar, doar regim alimentar, tratamente, pansamente, pastile şi, hop, odată nu mai ai zile! Că…cine spune că viaţa e frumoasă, o fi, dar la el acasă, dar la noi, în eterna şi fascinanta Românie, unde rimele la modă (şi la zi) sunt: mânie, mârlănie, sărăcie, ici colo câte-o beţie, în rest e…anarhie. Şi
mulţi oameni la ananghie.
V-o zice, ca de la obraz…Gagniuc Ananie.

Comentarii
 1. Aglaia Dimofte spune:

  Domnule Baron,
  Iarna este frumoasa, fulgi albi, desi cad din cer si acopera pamantul, totul este alb, numai vantul (80 Km/h) se aude…..(vaj, vaj..).
  Am sa-ti expediez cateva poze din Galati.
  Mie imi place in Romania, nu am unde sa plec si valoarea mea nu are unitate de masura, deci nu intereseaza pe nimeni. Asa in Romania ma cunoaste o frunza, un copac, o piatra, poate un caine sau o pisica….
  Este bine draga domnule Baron, sa vezi cand se va topi zapada, dar pana atunci sa ne bucuram de zapada.
  Toate cele mai bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s