Promoție… la români

Posted: februarie 8, 2014 in Scrierile mele

Dacă o sa constatați dispariția unui produs oarecare de pe piață nu va impacientați, el va apărea, după un timp, ca „promoție”. Ca să fiu mai explicit, asta mi-a adus aminte de o întâmplare. Eram în concediu, la Cavnic. Făcând câteva plimbări prin zonă, am ajuns și-n Sighetul Marmației. Era la sfârșitul lui septembrie și în piață am văzut un țăran având pe tarabă pepeni. Cu o mână stângace era scris „promoție”.
Ieri, deci nu este o poveste cu „”a fost odată ca niciodată”, am trecut pe la Auchan (lu’ ăsta îi fac reclamă) să fac niște cumpărături. Ma rugase nevastă-mea. Supermarketul mi-era în drum. N-am să vă plictisesc prea mult și trec direct la subiect. Pe un raft am văzut berea mea preferată, nu „spui” care să nu-i fac reclamă. Pret 11,60 lei baxul. „Umflu” un bax. Ies dintre rafturi și pe „autostrada” supermarketului, o stivă. Aceiași bere, aceiași adresă de îmbuteliere. Nicio deosebire, poate la compoziția chimică a ambalajului, de care n-am putut să-mi dau seama pentru că, chimia nu a fost materia mea preferată. Deasupra cu litere de-o șchioapă, de puteam să văd și fără ochelari, era scris „Promoție”. Dedesupt, cu cuvinte frumoase și cu sloganul cunoscut „nu ratați” mai era și prețul 12,80 lei.
Prin cap, în câteva secunde, mi-au trecut toate „promoțiile” având drept scop cresterea consumului: mărirea accizelor la benzină și motorină, „electorata”, și ce bine o să ne fie când,… văd un „jmecher” cu jachetă „Auchan”, nu cu „Paul Shark” și îi expun situația întrebându-l „că care este situația”. Mi-a înșfacat baxul și a disparut cu o viteza ce l-ar fi făcut să roșească (daca s-ar fi putut vedea) chiar și pe Usain Bolt. A urmat o forfată finalizată cu dispariția afișului „Promoție”. Așa cum vă spuneam…promoție la români.

Comentarii
  1. Miki spune:

    Faine sunt si promotiile alea cu pret vechi 149 si pret nou 219. Scris si mare sa vada tot omu’

  2. ispas spune:

    Nu te lasi pana nu otravesti .

  3. Noni spune:

    Politica de marketing, cred (părerea mea): dacă la alimente, de la 1 iunie, se reduce TVA-ul, au grijă să ridice până atunci preţurile, spre a se ajunge…tot acolo! Nu mă pricep la „d-astea”, presupun…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s