Români! Puneți burta pe carte!

Posted: iunie 26, 2014 in Scrierile mele

Toată lumea știe că religia nu se bazează pe cunoaștere ci pe credință iar eu, sunt prea ocupat cu lucrurile omenești, lucruri cu care mă confrunt zilnic și care mă frământă, să mă gândesc la altele despre care nu am nicio dovadă. Când mă gândesc la expresiile care circulă, „Dumnezeu mă ierte”, „Doamne ferește” și chiar „Doamne ajută” înseamnă că există o frică, aproape oarbă, de Dumnezeu care, poate să facă și să desfacă, să Creeze și să distrugă. Amintiți-vă de potop, Noe și Matusalem. O frică de judecata de apoi, dogmă, bigotism, superstiție și în final, exploatarea credincioșilor de către popi, pentru interese personale. De ce Doamne? De ce am păstrat „crucea” ca simbol a dureri? Recunosc, sunt un agnostic. Intr-o scară de unu la zece, dacă primul (teist) ar spune „e nu cred, eu știu că Dumnezeu există” eu as fi pe locul zece „Știu că nu există Dumnezeu cu aceiași convingere cu care primul știe că există”. In școala l-am studiat pe Darwin, un om de știință care a încercat să dea o rațiune existenței umane. Teoria lui venea ca o mănușă comuniștilor, materialiști-dialectici dar, s-a dovedit un „fâs”. O bilă albă pentru religie. Matematic, se poate demonatra că nimic (zero) supra nimic (zero) poate da un numar real (cine nu crede, vă pot demonstra, logic și corect) cu alte cuvinte dintr-un „nimic” se poate „Crea”. Asta ne-ar putea duce la concluzia că există Dumnezeu, Creatorul. Dacă acceptam Creația ar trebui să mergem mai departe și să ne punem întrebarea „Pe Dumnezeu cine l-a creat?”
Nivelul științei de astăzi nu poate explica Creația deși, prelații încearcă să ne spună că Dumnezeu a trimis pe pământ minți luminate să ne scoată din „întuneric”. Il dau ca exemplu pe Einstein: „Sunt un necredincios. Acesta este un tip oarecum nou de religie. Niciodată nu i-am imputat Naturii o intenţie sau un scop, sau orice ar putea fi înţeles antropomorfic. Ceea ce văd în natură nu este decât o magnifică structură pe care nu o înţelegem decât imperfect, şi acest lucru nu poate decât să confere unei persoane raţionale un sentiment de umilinţă. Acesta este un sentiment religios autentic şi nu are nimic de-a face cu misticismul. Ideea unui Dumnezeu personal îmi este complet străină şi mi se pare chiar naivă”.
Ce mi-a venit să scriu aceste rânduri, probabil, tulburându-mi multi prieteni? O declarație a unui multpreaînalt, multpreafericit și tot ce multprea s-ar mai putea, „protopopiat” al Protopopiatului Bârlad. „Biserica trebuie să-și intre în drepturi. Așa cum o lege trebuie respectată în stat, așa trebuie respectată și legea bisericească…” Români! Puneți burta pe carte și studiați Biblia! Dacă Poliția rutieră vă trage pe dreapta, „poliția bisericească” vă trage pe stânga.

Comentarii
 1. florin spune:

  Ca si in alte citeva idei sint de accord total cu tine.

 2. bizi spune:

  Intru totul de acord cu tine! Nu credinta dogmatica si implicit irationala a impins specia umana inainte, ci nelinistea creatoare a oamenilor, care au scormonit continuu de-a lungul existentei omenirii pentru a afla cu mai multa precizie locul lor in UNIVERS! Popii sint niste temniceri in sutana!!

 3. Gheorghe Boros spune:

  În Epoca de Piatră, elevii sunt în peşteră la un examen. La un moment
  dat, se aude o bufnitură, apoi un urlet.
  – Neanderthal, de ce țipi?
  – Mi-a căzut fițuica pe picioare.

 4. Gheorghe Boros spune:

  Toţi elevii scriu cu asiduitate la lucrarea „Ce aş face dacă aş fi
  patron?” Unul singur stă cu mâinile la piept şi meditează.
  – Marinescule, tu nu scrii?
  – Nu, domnule profesor, aştept să-mi vină secretara.

 5. Gheorghe Boros spune:

  – Ţi-am citit lucrarea de control. Foarte bună, dar e identică cu cea
  a colegului tău de bancă.
  Ce concluzie să trag de aici? întreabă profesorul.
  – Că şi a lui e foarte bună.

 6. Razvan A spune:

  „Teoria lui venea ca o mănușă comuniștilor, materialiști-dialectici dar, s-a dovedit un „fâs”. De ce fas? A demontat cineva darwinismul? POate anumite elemente ale lui dar el a fost confirmat si reconfirmat prin metode de ultima generatie (ex. Genetica moleculara moderna cu toate metodele ei de extractie ADN si nu numai).
  Asa ca, la ce ne referim mai exact?

 7. nicolae spune:

  numai partial de acord…evolutionism versus creationism-o dezbatere inca nedecisa …

  • aronpetru spune:

   Va dau un exemplu din geometrie, geometria euclidiana care se inava in scoala, bazata pe postulatul lui Euclid. S-a incercat demonstrarea lui si nu s-a putut. Astfel Lobanovski si Bolyai au concluzionat ca daca postulatul nu poate fi demonstrat inseamna ca nu este adevarat si au pus bazele unei noi geometri.

 8. Constantin spune:

  „Matematic, se poate demonatra că nimic (zero) supra nimic (zero) poate da un numar real (cine nu crede, vă pot demonstra, logic și corect) cu alte cuvinte dintr-un „nimic” se poate „Crea”.”

  cum se poate demonstra te rog?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s