O altfel de statistică

Posted: iunie 29, 2014 in Scrierile mele

In Brazilia e iarnă, 27 grade și nu crapă pietrele. Agigea 22 grade și nu știu în ce anotimp ma aflu. M-au contrazis piețarii. Au crescut prețurile, semn ca ven turiștii. Statistic vorbind, inflația va rămăne constantă și nu m-ar mira dacă se va anunța că chiar va scădea. E clar, a venit vara.
Am auzit, zilele trecute, că la un examen, promovabilitatea a crescut cu 5% față de anul trecut. S-a omis prezența, cu 30% mai mică, ceea ce după un calcul simplu, duce la o promovabilitate de aproximativ -17% (asta nu dă bine la o guvernare ce a inaugurat 242 km de autostradă de tip „cariocas”). Statistic vorbind, la Bac nu vor mai fi probleme, s-a mai înființat unul pentru proști, cică profesional. Dacă un singur candidat se va prezenta la Bac și-l va trece, statisticile vor consemna un record de promovabilitate, 100%. Șomajul în rândul tinerilor este în creștere dar, statistic vorbind, per global, este constant de câțiva ani. Anul trecut a plouat când a trebuit și statistic vorbind, PIB-ul a crescut. Noi suntem la fel de săraci și taxele s-au înmulțit. Anul acesta, sigur, producția va fi mai mare deși a plouat și când n-a trebuit. Va da bine la guvernare. Cum cu cultură facem agricultură m-am hotărât să pun și eu o „mână” la creșterea PIB-ului, plantând câteva lăstare de ardei iuți într-o jardinieră. Sunt în floare. Statistic vorbind, dacă anul trecut producția mea de ardei iuți (n-am plantat) a fost 100% egală cu zero, înseamnă că anul acesta, în procente, voi avea o creștere a producției ce tinde spre infinit. M-am îngrozit. Ce voi face cu atația ardei iuti? Nu știu dacă trebuie să anunț ANAF-ul pentru impozitare dar, stiu ce să fac cu ardeii iuți. Ii vâr în găoază celor ce inventează astfel de statistici.

Comentarii
 1. Noni spune:

  Şi-atunci fi-vor specialitatea casei: ardei iuţi…umpluţi!

 2. Tu spune:

  Ce vrei, avem invatamant dupa chipul si asemanarea presedintelui Patriei, care le spunea copiilor ca el a fost un elev mediocru si, iata, a ajuns ditamai presedintele! Mie imi place tare mult ca toata lumea trage pe copii, de parca ei ar fi raul cel mare, si-l aplauda pe prezident si pe alcolitii lui. Chiar ma entuziasmeaza aceasta chestiune, intrucat imi ofera certitudinea ca vom disparea ca popor. Adica, vom ajunge acolo unde ne conduce seful de turma.

 3. Gheorghe Boros spune:

  Din cand in cand se reactualizeaza COR-ul(nu corul laudatorilor celor care ne conduc sau al celor din opozitie-opozitie care spune ca ne-ar fi mai bine cu ei la guvernare)ci Codul Ocupatiilor din Romania.Se mai introduce cate o meserie sau functie(ca de OCUPATIE nu poate fi vorba – i-am avut pe rusi pe cap din ’45 pana prin ’60)deoarece a mai terminat cine stie ce scoala vreo beizadea(si se introduce de ex.functia de TAIETOR DE FRUNZE LA CAINI CU MOTOCOASA MAKITA).La viitoarea reactualizare s-ar putea SA SE SCOATA ocupatia de PROFESOR.

 4. mikilici spune:

  cum ar veni, daca statistic vorbind anul trecut n-am ajuns deloc pe la voi si anu alsta am ajuns o data inseamnca ca v-ati cam saturat de musafiri :o)
  Baga viteza si ia pește ca, statistic vorbind, parca as manca o ciorba din aia buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s