Plec în Kandahar

Posted: iunie 30, 2014 in Scrierile mele

Unii pesediști sunt colegi cu înaintașii noștri. Nu e vorba de Dumitrache, Neagu sau Cămătaru (ăștia mi-au venit primii în minte) ci, mai mare hazul cu Mihai Viteazul. Unul mai înalt deși, cu doua trepte mai jos, nu e mai prejos. Nu vă gândiți la Messi ci la liderul comunist Che Guevara, purtat drept pe piept, (o mică aluzie renascentistă la epoca comunistă). De ce nu Ștefan Cel Mare?! Și, mi-am amintit…Când veneau talibanii, pardon, turcii, își întreba iscoada, un ardelean de toată isprava ajuns în Suceava: „Câți sunt?”. „Zăce mii, Măria Ta!”. „Ești un mujic bun, cum i-ai numărat?”. „Ghin zăce-n zăce, Maria Ta, ș-am înmulțât cu zăce”. „Dute-n brânză, pune lapșa pi urechi și zâ că-s două mii”. „ Nu poci Maria Ta, io îs gheia ce-au trecut bac-ul”. „Apoi, deamu aiși îi pizdeț, totu-i iasna”. Ștefan o stuchit în palma, în loc de sudalmă și-a strigat, de-o răsunat casa „Fă10291775_773106856062537_2529649263578905692_n!…Femeie, pune masa!”. A încercat biata femeie să-i spună că n-ar fi ora cănd l-a auzit „Gura-n ghips!”. Și-a pus-o…Masa. Servind din bucate l-a întrebat pe ardelean „Cum ziceți voi la pantaloni?”. „Cioareci, Măria Ta!”. „Fă nevastă! Pregătește-mi niște cioreci, da’ ai grijă la dânșii, să fie la culoare…”. „Iertată-mi fie îndrăzneala dar de când pârcalab Oprescu fost-a cu deratizarea nu mai avem șoareci”. „Nu șoareci, cioareci! Explică-i, ardelene!”…Mi-am revenit… „Opreo! Câți talibani sunt în Kandahar?” Oprea, înălțat pe ultima treaptă a carierei sale, privindu-l de jos în sus „Inalțimea Ta! Câtă frunză și iarbă.” Inălțimea lui neștiind exact câtă frunză și iarbă este în zonă (Oprea, specializat în numărat izmene ridicase din sprancene deși, pe net, un cunoscător al zonei a spus, fără să jure-n barbă că zona e mai sigură decât la Casa Albă) și-a strigat nevasta „ Fă Daciana! Pregătește-mi patalonii ăia maro că plec în Kandahar”.

Comentarii
 1. mikilici spune:

  Pantalonii maro si camasa rosie hi hi

 2. Noni spune:

  E altfel de umor, dar tot select. În viziune mea. Trebuie citit atent.
  Preluarea glumei cu pantalonii maro e simpatică, dar nu e cazul
  la personajul bănuit, că n-are asemeni temeri…

 3. Blue Sorin spune:

  Salut …
  Tot de pe vremea Sfântului Ștefan cel Mare cel iute tăietoriu de capete și mare iubitoriu de vin roșu și tare și de moldovence însămânțătoriu …

  După o noapte în care vinul „Puterea ursului” cursese în valuri, cu capul mare şi un gust în gură de parcă i-au fătat mâţele, Ştefan stătea în faţa trupei rugând oştenii să nu facă zgomot că îl durea.
  Vine un soldat:
  – Măria Ta, îi grav, vin turcii.
  – Şi sunt mulţi?
  – Mulţi, Măria Ta, cătă frunză şi iarbă…
  – În stânga sunt? – întreagă domnul Moldovei.
  – Sunt, Măria Ta…
  – În dreapta sunt?
  – Sunt, Măria Ta …
  – În spate sunt?
  – Sunt Măria Ta …
  Atunci Ştefan cu voce de tunet, zice către soldaţi:
  – Înainte vitejii mei !

  😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s