Adevărul ca o glumă

Posted: noiembrie 28, 2014 in Scrierile mele

Adevărul ca o glumă bună sau proastă depinde de cum îl spui. De mic am fost „altoit” cu adevărul. Dacă minţeam mama îmi aplic o altoială. Aşa am învăţat să spun adevărul, după cum se prezenta situaţia: incredibil, ca şi cum ar fi fost o minciună sau, ca o glumă. Îmi aduc aminte de o bătaie pe stradă la care, am participat activ. Chemat în casă, la „altoit”, am fost întrebat „Ce s-a-ntâmplat?”. „Nimic”, am răspuns afişând o faţă de nevinovat. „Cum nimic?!” o aud din ce în ce mai răstit. „Aaa…băiatu’ lu’ vecina mi-a spus că n-a văzut, niciodată, stele verzi şi…i le-am arătat”. Mama avea simţul umorului, a râs ţi furia ei s-a diluat pân’ la-mpăcat. Am să continui cu date recente.
Acum trei zile am fost operat la ochiul drept. Ca pacienţi, ne cunoşteam, sau mai corect mă „cunoşteau”, fiind convocaţi dis de dimineaţă, pe la ora cinci. Am intrat printre primii la consultat şi la ieşire am fost întrebat:
-Ce v-a făcut?
-S-a uitat în ochii mei ca să-mi vadă fundul.
Nimic neadevarat şi pacientii au râs deşi ştiau că e vorba de fundul de ochi.
-Altceva?, l-am auzit pe cineva.
-Nu ştiu dacă e deformaţie profesională dar, am constatat că medicii ne vorbesc la persoana întâia plural. Mi-a spus „Acum mergem la salon.” M-am ridicat de pe scaunul din faţa aparatelor şi i-am spus politicos „După dumneavoastră”.
Dupa operaţie am fost întrebat, firesc:
-Cum a fost?
-Nu ştiu. Am închis ochiul stâng să nu vadă ce-i face la dreptul dar, nu vă speriaţi şi să nu vă fie frică. N-o să simţiţi nimic…când Guvernul pică.
Azi dimineaţă am auzit la ştiri că Banca Naţională a anunţat scăderea euro sub 4,2 lei adică, la 4.199 lei iar Guvernul, prin vocea harvardistei ne-a spus că accizele se calculează pentru 4,73 lei/euro. Dacă adevarul ăsta este o glumă bună sau proastă analizaţi dumneavoastră.

Comentarii
  1. focu grig spune:

    Salut,nu-ti stiam sau,nu te-ai manifestat ca un\morist pe „vremea noastra”.Imi pare rau ca nu ai venit la Breaza ptr eu le-am spus organizatorilor ca o sa vii.Asta este.Cum fac sa-ti trimit un DVD cu intamplarile si de la C-lung.Salutari si ,cred ca nu te plictisesc cu trimiterile mele,dar,urmez indicatiile PCR-ului din ilegalitate „citeste si da mai departe”.Toate bune.GF

  2. Gigi Boros spune:

    Viata bate filmul dar oricat de realisti am fi,guvernantii nostri intrec orice inchipuire.Atat de mult isi dau cu stangul in dreptul ca au ajuns ca nici chiar fotbalistii sa nu mai tina pasul.Si poporul sufera si nu iese in strada pt.ca stie ca daca i-ar da jos pe actualii ar aparea alti oportunisti si tot de undeam plecat am ajunge.PACAT DE TINERII CARE AU MURIT SAU AU FOST MUTILATI PE VIATA IN 1989.Am certitudinea ca pe politicieni nici nu-i mai priveste chestia asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s