Topul celor mai săraci 500

Posted: martie 16, 2015 in Scrierile mele

Primită de la Ananie Gagniuc și boldit, completată de mine

Locul 10 este ocupat de Doina Doagă, soţia lui Sile din Pîcla Nouă, care deţine jumătate din ce nu deţine Sile dar, amândoi se respectă. La micul dejun fac sport, îl sar. La prânz servesc ciorbă de văcuță, făcută din talanga rămasă moștenire de la o rudă, care o pierduse. I-o luase ANAF-ul. Ne-având profit nu și l-a plătit. Seara se “dreg” cu un ceai de ciuboțica-cucului.

Locul 09. Ionel Vulturaş din comuna Berbecu, judeţul Vaslui este considerat omul cu cele mai multe buzunare goale din ţară. Vulturaş are şase mii de buzunare goale la cele 800 de salopete personale, precum şi 99 de găuri doar la buzunarul de la cămaşă. Eu cred că n-avea niciun buzunar. Nici măcar la camașă, o are cu mâneci scurte … până la brâu. Cele de la salopete erau cusute de patron, să nu stea cu mâinile în buzunare.

Locul 08. Roland Bucifal din Cîmpulung Moldovenesc are cel mai gol frigider din ţară. Frigiderul său nu conţine nici măcar un interior de frigider. De fapt, este vorba doar despre uşa frigiderului sprijinită de un perete. Peretele era de la casa vecinului din Câmpulung Muscel, cel mai apropiat vecin, care avea un perete.

Locul 07. Coreolan Mîndrie din Plopeni deţine cea mai microscopică pensie din lume. Defecţiunea acceleratorului de particule de la CERN a survenit după tentativa savanţilor de a mări pensia lui Mîndrie. E drept ca s-a eșuat cu mărirea pensiei dar, Mîndrie, de atunci, se mândrește cu cea mai mare… “mândrie”.

Locul 06. Serpentina Libarcă din Prăpădeni deţine cea mai ieftină blană de nurcă din lume. Blana sa are un singur fir de puf grizonant de nurcă pleşuvă de Madagascar. Prietenele ei spun că “puful’ n-ar fi de la o blană de nurcă ci de la una de curcă, ceea ce ar urca-o în clasament.

Locul 05. Flaviu Hărmălaie din Ploieşti deţine singura avere abstractă din România. Averea sa este un principiu secret pe care Hărmălaie nu-l dezvăluie nimănui. Riscă să fie exclus din clasament. Autoritățile au apelat la cercetătorii britanici, care vor cuantifica valoarea discretă a averii abstracte a susnumitului Hărmălaie.

Locul 04. Florica Zorro din Vîlcea deţine un singur fir de praf în portofel. Dacă se va constata că este vorba despre un fir de praf de cocaină, Florica Zorro riscă să coboare în clasament. Florica rămâne pe locul patru. La control, s-a ales praful, constatându-se că firul de praf provenea de pe o tobă.

Locul 03. Mişu Miere din Fălticeni abureşte geamuri contracost la domiciliu.. Chiar dacă nu cere prea mult pentru un rotocol de abur scos pe gură, afacerea lui a intrat în faliment. Acum, Mișu e numai “miere”. S-a înscris într-un partid și „aburește” alegătorii.

Locul 02. Ghiţă Ţăţoi din comuna Bulbuci s-a uns cu superglue şi s-a întins pe trotuar în faţa unei bănci din Elveţia. Nimeni n-a reuşit să-l dezlipească pînă acum, astfel încît Ghiţă Ţăţoi şi-a cîştigat renumele de cel mai sărac, sărac lipit pămîntului. Calitățile aditive ale superglue a determinat guvernul să poarte discuții cu chinezii pentru deschiderea unei fabrici de superglue în România.

Locul 01. Ion Broboneţ din Sălcioara deţine singura bancnotă de 0 lei din ţară, şi aia falsificată! Reținut de DNA, pentru treizeci de zile, face denunțuri.

Comentarii
 1. Noni spune:

  Completări spumoase, dar faceţi un top separat, inspirat de cel trimis.
  Să fie patent 100% Aron Petru. Pentru carte.

 2. Focu spune:

  Salut!Imi place umorul tau negru.In alta ordine de idei nu mi-ai raspuns la ce te-am rugat.Astept un raspuns indiferent care.GF

 3. dorian65 spune:

  Buna ziua!
  😀 😀

 4. Rica Venturiano spune:

  Doriane, in primul rand te salut la tine acasa.
  In al doilea rand, ma doare inima de cand am citit ca „tatucu’ ilici” scapa iar basma curata cu toate ca cei de la Haga ne-au tras de urechi.
  Oare o sa apuc si eu vremea aia cand comunistoizii lui ilici, CU EL IN FRUNTE, or sa plateasca pentru toate nenorocirile pricinuite acestui popor???
  Oare o sa apucam si noi astia, care am fost batuti de securistii lui ilici la Universitate, sa vedem adevarul scos la lumina?
  EU NU MAI CRED!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s