Jurnalul unui rebel

Posted: aprilie 20, 2015 in Scrierile mele

Partea a XXIV-a

Octombrie 2012. In arena politică, o arenă mioritică şi dâmboviţeană, cu maimuţoi, denigratori, delapidatori, mincinoşi, plagiatori, nesimţiţi, prostcrescuţi, inculţi,…, de curând și-a facut intrarea sub egida usele şi primul oier al patriei. Vorba lui Eminescu “…scaunele instituţionale existente le-au umplut caraghioşii şi haimanalele, oamenii a căror muncă şi inteligenţă nu plăteşte un ban roşu, stârpiturile, plebea intelectuală şi morală…”
A început campania electorală. Ne vor spune vrute și nevrute și promisiuni ce nu vor fi-mplinite. Parcă-i văd cu fețe fandosite, cu aceleași replici binecunoscute, cu vechi acuze la vremile trecute, cu noi sloganuri, niște răbdări prăjite. Fi-va o campanie din casă-n casă, cu broboade și vorbă mincinoasă. Alții nu-s dar, cui îi pasă.
Ăsta-i oful lor cel mare, ca o boală ce nu doare. Ar sta pe vecie-n Parlament unde au parte de-un ciolan mai consistent. Ideea lor să prindă viață, o agață și de-un fir de ață. Speră ca lumea să-i înțeleagă promindu-i numai de bine și ca să-i voteze dau o șpagă. Mizează pe o lume derutată ținându-le atenția captată pe reduceri mari de plțăi și alte promisiuni deșarte, la care adaugă câteva oferte cu banalități.
V-o spun să știți. Niciodată nu se vor omorî cu treaba dar, nici n-or sta ca baba și cu sperante renăscute își vor baga bani în buzunar, vor s-ajungă miliardari, în top trei sute.
Ciolanul, dat câinelui la masa stăpânului, a devenit bun de ros, parc-ar fi mieros, pentru cei intraţi în politică, cu gând de Hopa-Mitică. Aleargă dupa el cu limba scoasă, şi gura gălăgioasă plină de propuneri şi de prelegeri.
Că tot ce s-a făcut în trecut o să se dreagă de ne-o fi lumea mai dragă,…măi dragă! Cât despre criză vă putem spune c-am făcut o analiză, economia va fi băgată-n priză, o să dudue că ne e frică să nu bubuie. Vom avea o creştere record, de la sud şi până la nord, fără harababură în infrastructură, străzi curate cu spray parfumate şi autostrăzi, să vă tot plimbaţi,… fără să-njuraţi.
In staţii se vor planta pomi fructiferi dacă ne votaţi,… măcar consilieri. Bucureştiul va fi plin de livezi, s-aveţi de-mbucat pe săturat…ceva ce n-ati visat. Transportul în comun va fi gratuit, va vor rămâne bani de cheltuit, măcar de-o bere şi-o felie de pâine cu miere.. Maşinile vor fi dotate cu aer condiţionat de-o să ne pomeniţi, când nu năduşiţi, …o să vă cruciti!
Şcolile vor fi dotate, chiar şi cele abandonate, grădiniţe nu numai pentu fiţe şi profesori şcoliţi… bine plătiţi.
Spitale, nenumarate, cu tot felul de aparate, în toate oraşele, la sate chiar şi-n zone indepărtate. Medici unu şi unu, fără taxe suplimentare şi n-o spunem în şagă,… chiar şi fără şpagă.
Salariile vor fi ajustate, pensiile majorate, şi suplimentate de la municipiu cu 200 lei, taxele diminuate, unele eliminate, de-o să rămâneţi uimiţi… de multumiţi.
Vom face metrouri în marile oraşe chiar şi între sate mai indepartate, n-o priviţi cu răutate…o să cădeţi pe spate.
La Cluj vom face un Disney Land cum n-a văzut Parisul, Londra şi Mizilul, pardon, m-a luat scrisul pe dinainte, ca doar trei sunt în lume, de-o să uitaţi cum v-aţi distrat cand aţi frecventat renumitul şi prea vestitul Dracula Park.
A să vă dăm la toti, o sumă de bani, drept garanţie, că vom manageria cum se cuvine…noi multumiţi şi voi cu buzunare pline.
Cu noi la putere veţi fi ca-n croaziere şi totul o sa fie ca o sindrofie, o să curgă lapte şi miere, căldură-n calorifere cu facturi mai mici, pentru bunici şi derogări pentru pensionari, bucate numai pe ales , benenţeles, tot la preţuri mici…să uitaţi de urzici.
Eu va dau un sfat.
Copii şi fraţi staţi puţin şi nu marjaţi, ascultaţi şi de boi vă depărtaţi. Că tot ce s-a făcut în trecut n-o să se dreagă, rămâne ca o moştenire pentru pomenire. Economia, e drept, va fi în creştere, dar ce vă intrigă, creşterea va fi negativă, motiv pentru care, rămân toate cum au fost şi cu-n cost mai mare să aibe ei ce băga în buzunare. Cât despre croaziere, numai prin frigidere în căutări deşarte, vom avea parte. Colindul lor e-un colidat pe unde nici neam de neamul lor n-a umblat. Noi vom rămâne-acasă şi vom jeli cu capul pe masă.
A început campania electorală. Intre timp operațiunea „Nașul” din „gara noastră mică” este în plină desfășurare. Relansată după vechea melodie, într-o versiune nouă, “ Glasul hoţilor din tren”. Nu vă bucuraţi, e vorba de “naşii” mici, ăia mari au imunitate, sunt în Parlament.
Ca un bun cetățean le propun un slogan: „PDL v-a adus pe marginea prapastiei, numai alegând USL veți face un pas înainte”. Co-copreședintilor USL le recomand să lucreze în echipă, vor putea da vina unul pe celălalt. Continuați cu nerespectarea regulilor, numai așa puteți duce la îndeplinire sarcinile. Dacă se contată că amândoi sunt de acord în anumite privinte, meritul este al lui Felix. Multpreacinstitului, la câte minciuni a spus i-a crescut nasul cît coloana infinitului, îi recomand, dacă are vreo idee să spuna că primii au avut-o „mai dragă” și „patru case”. Electoratul o va accepta mai ușor. Dacă vine cu vreo altă idee e bine să nu dezvăluie sursa, s-ar putea să fie prins cu copy-paste. Să amâne prezentarea bugetului pe 2013 în ianuarie. Valorile care ar părea corecte înainte de alegeri s-ar putea să fie eronate după alegeri iar, cele favorabile cetățeanului vor trebui să fie ignorate. E suficient să arate o „carte”, cât mai groasă, spunând „acesta este programul nostru!” Mulți îl vor crede pe cuvânt.
Crin va candida, se pare ca ar fi mai „safety”, în fieful multpreacinstitului. A făcut și o ruggăciune: de m-alegeți pe mine, vă jur…Vă pup și-n…frunte, adică pe cap. Mi-e rușine ce era să scap. Ar fi o greșeala, din partea lui, ca electoratul să-și dea seama că se grăbește să ajungă la Cotroceni. Acum ar fi momentul, ca istoric „competent”, să demonstreze că eşecul de la referendum, era inevitabil.
Ce să recomand electoratului? El știe mai bine decât mine. Votul negativ nu ajută la nimic, ciclul se repetă. Principiul „bunului simţ”, a rămas încadrat la diverse şi nimeni nu s-a ridicat la înălţimea lui. Nu credeţi în minuni din partea candidaților, în Biserica Sfântul Andrei din Constanța s-au mai descoperit nişte moaşte. Nu vă amăgiţi cu „vom creşte salariile”, vor avea grijă ca la sfârşit de lună să cumpăraţi mai puţine lucruri decât înainte. Nu uitați, vi se oferă o alternativă: fie votați un necunoscut, şi nu ştiți ce se va întâmpla, fie votați un cunoscut, şi ştiți ce s-a întâmplat.
Celor care au contribuit la guvernarea proastă le reamintesc că vor avea timp suficient să se refacă în opoziție.
Eu personal, m-am săturat să tot votez pentr-un “scăpat”. După revolta de la Timişoara ce cupruns-a toată ţara, l-am votat pe Iliescu, să scăpăm de Ceauşescu. La-nceput avea în cap un socialism cu faţă umană şi ne-a oferit capitalismul deşănţat cu faţă duşmană. L-am ţinut două mandate şi ca să scăpăm de comunişti i-am votat pe ţărănişti. In locul lui Iliescu a venit Constantinescu. N-a rezistat decât un mandat declarând că de politicieni s-a săturat. Ca să scăpăm de ţărănişti i-am votat din nou pe foştii comunişti. Este bine să ne amintim că l-am votat pe Iliescu pentru-al treilea mandat să scăpăm de extremistul Vadim. Ca să scăpăm de foştii comunişti, patronaţi de Iliescu, l-am votat pe Băsescu. Dupa primul lui mandat, votul fiind echilibrat, pentr-o noapte în care nu s-a-nchis o geana, oamenii lui Iliescu l-au sărbătorit pe Geoană. N-a fost cum s-a prorocit şi după numărare s-a produs multă rumoare, cel fericit n-a fost Iliescu, nici Geoana ci Băsescu. Acum e rândul lui Băsescu să fie schimbat printr-un votat, tot de scăpat, desi nu mai are dreptul la un nou mandat, dar partidul lui a fost la guvernare şi a guvernat cum a guvernat că tot românul doreşte un schimbat.
Acum, nu-mi rămâne decât să gândesc, cum ar fi firesc, nu la un vot de scăpat că eu personal m-am săturat. Aş vrea s-avem şi noi prinţip, să scoatem capul din nisip, unde stăm ascunşi precum un strut şi când ne trezim, sărim din lac în puţ.
Marinarul, la final, o să se plângă: electoratul a votat cu mâna stângă. A și uitat că ne-a aburit și pe mine și pe tine cu sloganul „trăiți bine!”.
Intr-o zi, mai la amiază, câinii îmi lătrară ca turbații, câini de pază, treceau mașini cu candidații. Aveau steaguri și lozinci, îmi făceau mătănii, în trecere prin dreptul meu. Joi se termină scandalul, lumea se va liniști un pic, ca vinul rece, de duminică, la picnic.
N-aș vrea sa mă simt un vinovat. De votul meu atârnă un nou schimbat. Deși sunt încă rezervat, am să merg la vot, nu-mi este greu, să nu se spargă toate-n capul meu.
O știre de ultima oră. „O studentă braziliană şi-a vândut virginitatea la licitaţie pe Internet, pentru suma de 780.000 de dolari. Catarina Migliorini, în vârstă de 20 de ani, a avut 15 oferte, iar cea mai mare a fost a unui japonez”. Cea mai mare …ce?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s