Poeți, Doamnă profesoară!

Posted: Mai 15, 2015 in Scrierile mele

Cum penalii, ăștia din închisori, ca să scape mai repede de suplicul la care au fost supuși pe „nedrept”, au devenit, peste noapte, scriitori și peste câțiva ani, poate zece, poate douăzeci, (unii la varsta mea nu vor știi în veci) când copiii plictisiți de basme, de Caragiale și de Eminescu, când Iliescu va fi tot președinte de onoare la PSD , când multpreacinstitul Ponta va fi tot Prim Ministru iar, Androneasca a „enșpea” oară la Educație, vor fi în cărțile de Limba și Literatura Română.
Curios,cum vor răspunde copiii la întrebarea clasică „Ce-a vrut să spună autorul”, (o întrebare care, n-are cum să dispară ținând cont de educația din școală) m-am documentat, în caz că nu voi trăi până atunci, să mor împăcat, teleportându-mă într-o clasă a anului de grație 2035, undeva în ultima bancă. L-am auzit pe profesor adresându-se elevilor: „Silențium prostovanilor!”, (dovadă că învățământul n-a progresat). Fetele din fața mea începuseră să se păruiască și să se porcească. Ora a fost întreruptă și fetele, date afară, au continuat bătaia în prima stație intergalactică. S-a format o comisie de la ministerul de resort care, l-a schimbat pe „Silențium prostovanilor” cu o profesoară care, avea măsura exactă a creerului celor ce urmau cursurile scolare elementare. Supriza a fost ministrul delegat de guvern, Domnul Bulă, promovat de multpreacinstit pentru perseverența în școala primară pe care încă n-o absolvise dar, avea în CV un masterat și o diplomă de doctorat.
Cursul s-a reluat imediat și noua profesoară, supranumită „juma’ de creier”, (unii mai cârcotași o alintau cu „creier ioc”) a reluat lecția de unde rămăsese „Silențium prostovanilor” cu întrebarea, puțin modificată dar, aproape de cea pe care o așteptam: „Ce meserie credeți că aveau autorii care, despre arestarea lor au spus:…un caz tipic de proces politic?”
Răspunsul a venit de la unul Gigel, nepot al unui fost ministru. O sinecură numită la Cultură.
-Poeți, Doamna profesoară!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s