Despre superlative

Posted: Octombrie 17, 2015 in Scrierile mele

Intr-o dimineață, coborând din dormitor în bucătărie unde mă aștepta cafeaua pe o farfurie…Ce frumos suna!? Nu mai „sună”. Am depășit aceasta fază ce rămas-a doar o frază. Acum, după ce îmi scot pijamaua și fac o scurtă călătorie pe traiectoria cunoscută spre bucătărie îmi fac singurel cafeaua,… dacă este. Dacă nu, dau drumul la televizor. Pe știri. Am dat și am reținut un sfârșit de frază sau de propoziție, care mi-a provocat o anumită agitație: „…românii o au cea mai mică”. Tocmai intra socrul meu când mi-am pus, cu voce tare, roșu-n obraji de indignare, întrebarea: „Cea mai mică…ce?!”
Cum socrul meu are un „cuc” sub formă de junghi la un genunchi, care îl scoală, devreme, dimineața, cu mult înainte de a se ridica ceața, fiind la curent cu toate știrile mi-a dat răspunsul: „Pensia”.
Așa, mi-am adus aminte de o altă știre. Să fac haz de necaz, rămas, tot de indignare, roșu-n obraz, că n-avem o pensie mai mare și atunci mi-am pus o întrebare urmată de un semn de exclamare. O tânără braziliană și-a scos virginitatea la licitație. N-aș putea să vă spun, concret, dacă și-a postat-o pe Internet. Știrea ne informa despre primirea a 15 oferte, iar cea mai mare a fost a unui japonez. Intrebarea urmată de semnul mirării, la care n-am primit răspuns a fost: „Cea mai mare…ce?!”

Comentarii
 1. Noni spune:

  Aşa vă vreau! Din nou. umor…Chiar m-a distrat:
  „socrul meu are un „cuc” sub formă de junghi la un genunchi,
  care îl scoală, devreme, dimineața…”
  Totuşi…de ce nu vă mai aşteaptă cafeaua în sufragerie?
  Cu ce-aţi greşit?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s