Ouă ochiuri

Posted: iunie 22, 2016 in Scrierile mele

Sunt singur acasă. Socru-meu îi pregătește o vacanță confortabilă, la mare, lui soră-sa. Nevasta la serviciu. M-am gândit să le fac o supriză, când ajung acasă, și să le pun ceva pe masă. Am ales să fac o ciorbă de fasole verde. E legumă de sezon. O ciorbă ardelenească. M-a cam lăsat memoria dar am ținere de minte, vorba lui fiică-mea „minte, știe s-o facă”. M-am pus pe treabă. Am pus în ciorbă tot ce-mi aduceam aminte. Dar … ce n-am pus?!… N-am pus fasole.
Am luat-o, vorba unui clasic în viață „pas cu pas” prin Agigea. Caniculă. O simțeam din tâlpi până-n claviculă. Îmi recomandase medicul de familie multă mișcare și dacă mai pot, să iau in spate și o butelie. De aragaz, mi-a spus și m-a privit cu haz. Dus-întors, până în centru, ar fi vreo doi kilometri. Mi-am zis că pot. Să mă întremez am luat o gură de compot. Mergănd a – lene, pe langă mine „a trecut întâi o boare”. Văzând-o din spate, cum se unduia din șolduri, de parcă avea picioarele prinse-n bolduri, mi-am zis ca e „tenteișăn”. După miros era „transpireișăn”.
La trecerea de pietoni mă așteptau doi maidanezi. I-am trecut strada. Ca dovadă vă pot povesti, un sfert de oră, cum dădeau din coadă.
Fasole n-am gasit. M-am întors spășit și moleșit.
Plictisit, am aruncat o privire în frigider. M-am bucurat de câte produse am numărat. Nu erau două ci nouă, toate ouă. Am să consult cărțile de bucate ale lui nevastă-mea în speranța că o să găsesc o rețetă, ca lumea, pentru făcut ouă,…ochiuri.

Comentarii
  1. Vergil Bogdan spune:

    Norocul meu ca am citit cele 2 ochiuri; e ora tarzie (sa fie), e chiar 23.55; e cel mai frumos dar al zilei care se incheie; multumesc; sper sa visez marea, nu si maidanezii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s