La temperatura camerei

Posted: ianuarie 1, 2017 in Scrierile mele

În România sunt peste 2600 de comune. Eu stau în comuna Agigea, am șaptezeci de ani și nu sunt singurul, dar sunt singuru’ guru care-i poate da un sfat lui Dragnea. Cică va dota fiecare comună cu câte o ambulanță. Abia aștept s-o văd la vreun localnic la poartă. Proiectul mi se pare fezabil, dar cu anumite condiții pentru reducerea cheltuielilor bugetare:

-șoferul să fie un localnic, nu paharnic, puternic, să fie folosit și ca brancardier, plătit cu jumătate de normă;

-să se dea un Decret sau o Hotărâre de Guvern prin care să se precizeze, cu exactitate și fără interpretări, orele între care avem dreptul să ne îmbolnăvim. Cine nu va respecta programul să fie pedepsit cu amenzi, mai mici sau mai mari, funcție de boală, culminând cu pedeapsa capitală;

-asistenta de pe ambulanță (medicul costă prea mult) recomand să stea, la șofer, în gazdă. De preferat, șoferul să fie tânăr căsătorit, în așteaptarea un copil. Astfel, asistenta poate fi folosită și ca bonă, ceea ce va reduce cheltuielile la jumătate. Dacă nu-i va naște soția și îi va naște bona problema creșterii natalității nu este afectată.

-în toate comunele să se construiască drumuri rapide și cu asfaltul încălzit. Astfel, sătenii cu „ogrăzi de pruni, șire de paie și stoguri de coceni” le vor da cu tifla la novegieni.  Parte din infrastructură va fi rezolvată. Ambulanțele nu se vor mai „încălța” cu cauciucuri de iarnă. În caz contrar, riscam să rămânem fără ele.

-dacă tot programul de guvernare este precum cel cu ambulanțele, recomand ca pentru lucrătorii din mediu privat să se implementeze vechiul sistem de la japonezi, să muncească o oră pentru ei și șapte pentru Dragnea.

Dacă nu vor fi luate în considerare propunerile mele, de reduceri bugetare, proiectul lui Dragnea va fi precum s-ar fi gătit, la sfatul meu, curcanul pentru Revelion.  Întrebat de nevastă-mea:

-La ce temperatură crezi că se prepară, la cuptor, curcanul?

Cu gândul la programul lui Dragnea i-am răspuns fără ezitare:

-La temperatura camerei.

 

Comentarii
  1. Boros Gheorghe spune:

    LA MULTI ANI 2017! ie si tuturor cititorilor tai.Iar ca lucrator urmez exemplul japonezului care lucreaza o ora pentru el,o ora pentru familie iar restul sase ore pentru imparatul Japoniei si zic:
    lucrez o trei ore pentru mine si o ora pentru familie(am contract de munca part-time) iar de imparatul Japoniei mi se rupe.

  2. Aglaia Dimofte spune:

    Mondenii cu Bendeac au avut un video foarte bun. Asistenta de pe ambulanta era foarte frumoasa si canta manele, ca …”sa se simta mortul bine”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s