Pentru Stălnica

Posted: mai 4, 2017 in Scrierile mele

Clubul Umoriștilor Constănțeni au fost invitați la Stălnica, o fermă aproape de Fetești. Mi s-a recomandat să spun și eu ceva. A fost un sfat, după cum am înțeles. Iată ce a ieșit. Dacă-i pomană, să fie primit.

Deși nu mi-am permis, niciodată, să dau sfaturi, am dat câteva. Am lucrat cinci ani la o carte și m-am făcut de râs aflând că în pușcărie, o carte se scrie în cinci zile, sau mai puțin. Fiind atât de productivi mi-am permis să le recomand:
-Lui Jiji: scrie una despre „Oierii vechi și noi”, un plagiat după „Ciocoii vechi și noi” a lui Nicolae Filimon. În loc de Ciocoi scrii Oieri și nu se va prinde nimeni. Cine dracu’ l-a mai citit pe Nicolae Filimon. Senatul american va fi încântat.
-Lui Borcea, un profesionist recunoscut pe plan intern și internațional, încă din perioada când se pregătea pentru „Cempions lig”, i-am recomandat să scrie o carte de specialitate: „Tehnici de futsal în camera intimă”. Nu s-a editat, încă, dar a „scris” câteva „ciorne”. Mi-am permis să-i recomand, și eu, o „ciornă” din Baia Sprie, mai bătrână, dar zglobie, căreia i s-a dus vestea în sat că face o zamă de te lasă lat. Am renunțat. Riscam un răspuns adecvat „Mama mea gătește mai bine”. Ultima „ciornă”, rămasa grea, care își regăsise liniștea pierdută în patul lui…în patul lui…în patul lui, a declarat, la început, că nu vrea să divulge autorul. Fiind vorba de o vedeta TV i-am recomandat să-l divulge „în direct” în emisiunea „Am întrebat o sută de români”.

Comentarii
  1. Noni spune:

    E o comună, Stelnica. La fermă nu ştiu unde e, dar tot pe lângă feteşti.
    Iar proprietarul care ne invită e poet: Florin Ciocea. Nu-l cunosc.
    Sunt mai mult lansări, încerc să vă trimit afişul…

  2. nutu spune:

    ar fi bine daca sfatul tau ar ajunge la destinatia utila

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s