WC-ul

Posted: octombrie 28, 2017 in Scrierile mele

Ieri am făcut curat în calculator și am găsit textul ce urmează. Negăsind autorul îl declar necunoscut.

În vremurile în care canalizarea nu era încă la moda, o aristocrată englezoaica urma să viziteze Germania. Avea o cameră rezervata la o pensiune care era proprietatea familiei directorului școlii din localitate.
Englezoaica era preocupată de viitoarea sa cameră, mai ales daca avea WC,adică closet sau cum ar spune ardeleanul, budă. I-a scris o scrisoare directorului școlii, întrebându-l dacă există sau nu WC.
Directorul, care nu era un bun vorbitor al limbii engleze, l-a întrebat pe preotul din localitate dacă știe ce înseamnă WC. În final, după ce aceștia doi au cântărit ce ar putea să însemne aceste două litere, au concluzionat că se referea la capela Wayside Chapel. Deci au conchis ei, doamna se interesa dacă acea capelă era, sau nu, aproape de pensiune. Directorul i-a transmis distinsei doamne următorul răspuns:

Stimată Doamnă,

cu deosebită plăcere vă anunț că WC-ul este situat la 9 mile de pensiune, în inima unei păduri de brad deosebite. Are capacitatea a 200 de persoane și este deschis numai duminica și joia. Deoarece pe perioada verii este aglomerație vă sugerez să veniți devreme, cu toate că este suficient loc de stat și în picioare.
Știu că această situație este cam neplăcută, mai ales dacă aveți obiceiul să mergeți regulat. Vă spun ceva ce v-ar putea interesa: acolo s-a întâlnit prima data fiica mea cu soțul ei. Vă veți bucura, probabil, să aflați că mulți oameni își aduc cu ei prânzul și rămân acolo după-amiezile. Acustica este impresionantă, putând fi auzite și cele mai delicate sunete. Soția mea a fost bolnavă, așa că nu a mai mers acolo de multă vreme. Peste câteva zile se împlinește un an de când a fost ultima data la WC, lucru care, firește, îi provoacă multă suferință. Voi fi încântat să vă rezerv cel mai bun loc, astfel încât să fiți văzută de toată lumea.
Mai mult, astept cu nerăbdare să vă conduc chiar eu însumi acolo.

Cu stimă și respect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s