De la tinerețe pân’ la bătrînețe.

Posted: iunie 7, 2018 in Scrierile mele

Tineri fiind eram mai inflăcărați, ardeam intens ceea ce-mi aduce aminte de un reporter, care transmitea despre un incendiu:
-Arde mai bine de trei ore, a spus la un post TV.
După un timp revine în studio și la întrebarea: care mai este situația?, răspunde:
-Acum, de trei ore arde mai bine.
Îmi aduc aminte de prima mea iubire. Să fiu scurt, folosesc senry-ul.

Plin de iubire-i
cântam o serenadă.
La geam e mă-sa.

Atunci am făcut primul duș îmbrăcat la patru ace. Am avut noroc,… n-avea ghivece la fereastră. Ceva mai târziu am păcălit-o pentru o plimbare în parc și pe scurt:

A bătut vântul
Ei i-a săltat fusta, mie
mi-a căzut fața.

S-au dus vremurile acelea. Acum, vorba cântecului „Mai vreau o minune în viața mea” … Bine, bine! Ce dracu’ să fac cu ea?! Ajuns la bătrânețe, nu pot să vă spun decât că tocmai au trecut câteva zile de când m-a sunat o distinsă colegă de facultate cu referire la întâlnirea noastră colegială, după peste 45 de ani, punându-mi o întrebare, de altfel legitimă și foarte directă:
-Când o punem?!
Puteam să-i răspund imediat. Sunt ardelean. Am stat un pic să cuget întrebându-mă „da’ de ce atâta grabă?” I-am răspuns ceva mai târziu:
-Dragă colega! Eu zic s-o punem în prima sâmbătă din septembrie. Pot să spun că am verificat. Este destul de lungă … vara asta. Astfel, ne vom putea bucura de ea chiar și în septembrie. În paranteză fie spus, eu pot s-o pun oricând, că vorba aceea „mie mi se fâlfâie”.

Comentarii
  1. Boros Gheorghe spune:

    Un tanar s-a dus la pescuit.Pe lac.Langa el un pescar mai batran scotea peste dupa peste.Si tanarul nimic.Intrebat cum procedeaza,batranul i-a spus.Arunc undita in apa si mi-o pun pe dreapta.Si scot un peste.Arunc iar undita in apa si mi-o pun pe stanga.Si scot alt peste.Si tot asa.Un timp tanarul procedeaza la fel si prinde si ele cativa pesti.La un moment dat ii spune celuilalt:Ce sa fac ca s-a intarit si nu mai pot s-o pun nici pe dreapta nici pe stanga.Baiete,scula ta nu-i de dat la peste ci de facut sex.Morala:NUMAI DACA TI SE FALFAIE DUTE LA PESCUIT.

  2. Aglaia Dimofte spune:

    Bravo Aroane! Este perfect in septembrie, putem merge la pescuit si sa facem o plimbare cu salupa, asa ne amintim de specializarea noastra.
    Bravo Gigi! Intotdeauna cu umor bun.
    Toate cele mai bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s