Revizuirea Constituţiei

Posted: martie 11, 2013 in Scrierile mele

„Revizuirea Constituţiei este prin excelenţă o lucrare politică” ne-a declarat, mai ieri, Crin, preşedintele comisiei de revizuire. Păi, dacă revizuirea se va face după chipul şi asemanarea sa, nu m-aş mira:
Aricolele cele mai scurte, dau cele mai mari dureri de cap; exemplu: “Nimeni ne este mai presus de lege”. Acest articol nu are nimic de-a face cu politica, oricum, n-a funcţionat şi trebuie schimbat. La celelalte articolele scurte, clare şi precise care au funcţionat, fără mari dureri de cap, se vor adauga alte articole, fără nicio legătura cu cele vechi, creind astfel probleme noi.
Ca să se resolve problema penalilor din Gurvern şi Parlament, de altfel foarte buni politicieni, se va introduce un nou articol “cetăţenii de profesie, şi politicieni, care şi-au pierdut dreptul de a fi aleşi, fie prin Justiţie, fie prin ANI, vor fi numiţi”.
Noua Constituţie nu va avea greşeli…întâmplătoare. Numai intenţionate. Greşelile, care se vor face, vor fi în număr constant, indiferent de numărul de Constituţii ce se vor mai revizui şi nu depind de numărul greşelilor descoperite ci urmează cursul firesc al principiului continuităţii conservative.

“Legea dispune numai pentru viitor”. Dacă îmi aduc bine aminte, nici articolul ăsta n-a funcţionat, pentru unii dintre noi. Mă întreb, pentru viitorul cui va fi revizuită Constituţia? Chestia aia cu “va fi dezbătută public” este o gogoriţă. Ce să dezbatem, domnilor! Din start nu ţineţi cont de noi.

Comentarii
  1. dorian65 spune:

    cacarau a uitata foarte repede lozica lui cu ,,legea bunului simt”.

  2. Gigi Boros spune:

    Eu le-as face o propunere membrilor comisiei de revizuire a constitutiei:sa copieze constitutia SUA ca si asa nu se aplica o iota nici din constitutia veche si n-o sa se aplice nici din cea noua.De revizuirea e politica si deci ca si in politica una srii alta fumezi.

Lasă un comentariu