Mare-i grădina…

Posted: iunie 14, 2012 in Scrierile mele

Mi-a spus cineva că de prostie nu-i frumos să razi. M-aş plânge dar, nu am cui. Spuneţi-mi voi cine a râs cel mai tare de „Prostia omenească” că eu, mă uit la guvernanţi cum au început, singuri şi ne siliţi de nimeni, să îşi taie creanga.

Dacă vreţi să vă stricaţi de râs sau, mai corect, să faceţi o burtă de râs şi să v-ajunga cel puţin un an, staţi într-o sală în care se dă, la oral, BAC-ul şi dacă nu ştiaţi, o s-aflaţi:
– definiţia baladei: „Balada e o specie a liricii populare inventată de Ciprian Porumbescu”. Aştia îl confundă pe Ciprian cu unul Salam, se pare că ultimul e mai popular.
– Mircea Cel Batran era spurcat la gură: „Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, (săracul, de mic, singura lui grijă a fost să ajungă Cel Mare, nu l-o fi confundat cumva cu multpreacinstitul Ponta?) stă la un discurs cu Baiazid (cred că s-a gândit la Băsescu). Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci” (m-am lămurit, copilul ăsta n-are vină, s-a uitat prea mult la antenele lui felix).
– Inainte nu erau bănci: „Mulţimile de boieri exploatatori (fiţi indulgenţi, se pricepe băiatul) îşi ţineau banii numerar în pungi (aici le dau dreptate, azi de-i bagi în bancă, rămâi fără ei: comisioane, administrare,…). Haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele” (aici îl contrazic puţin. Azi baladele se numesc: atemeuri, magazine, bănci…iar pentru guvernanţi: salarii, pensii…)
– Ce avea în fund împăratul: ”Impăratul avea o grădină şi în fund un păr” No comment. Poate fi adevărat deşi, mă-ndoiesc că ditaimai împăratul, să aibă-n fund, doar unul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s